Un pachet care conținea o substanță letală, folosită de teroriști, i-a fost trimis lui Donald Trump

Ultima actualizare: 20-09-2020 20:45

Un pachet care conținea ricină, o otravă care poate fi letală, i-a fost trimis președintelui american Donald Trump, însă a fost interceptat de forțele de ordine la începutul acestei săptămâni, scrie CNN.

FBI și Serviciul Secret investighează incidentul. Potrivit autorităților americane, este posibil ca pachetul să îi fi fost trimis lui Trump din Canada.

S-au făcut două teste care au confirmat prezența ricinei. Toate pachetele care trebuie să ajungă la Casa Albă sunt sortate și verificate într-o unitate din afara locației.

Serviciile investighează pachete similare trimise la adrese din Texas, care ar putea avea același expeditor din Canada, a declarat un oficial american.

Ricina este o toxină vegetală extrasă din semințele de ricin, care are proprietatea de a aglutina globulele sângelui. Substanța este folosită adesea în atacurile teroriste și poate fi utilizată sub formă de pulbere, peleți, gaz sau acid.

Dacă este ingerată, provoacă greață, vărsături și sângerări interne ale stomacului și intestinelor, urmate de cedarea ficatului, splinei și rinichilor. Poate cauza moartea prin distrugerea sistemului circulator.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Intrebarea Mesei Rotude cu Andreea Antonescu - "Sex în avion, da, sex în 3, nu"

39:46
Alt Text!
ePlan
Despre organizația viitorului- un nou mod de lucru, dar și învățare continuă de la cele mai bune universități din lume cu Delia Rotaru, VP People & Organisation eMAG

27:33
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu cu Allen Coliban. Susține vaccinarea obligatorie a funcționarilor. De ce reduce viteza și accesul mașinilor în Brașov?

33:51
Alt Text!
ShARE ÎN BUCATE
Păstrăv cu morcovi și sos cu gogonele

33:36
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 17 octombrie 2021

43:00
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu Clotilde Armand: despre obligativitatea vaccinării funcționarilor primăriei și relația dificilă cu Nicușor Dan

23:24
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 10 octombrie 2021

42:19
Alt Text!
Hai să fim super!
Best Of Hai sa fim Super!

25:12
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 7 Octombrie 2021

27:26
Alt Text!