Un nou incendiu a izbucnit in padurile radioactive de la CERNOBIL. Pompierii ucraineni nu reusesc sa stinga flacarile. VIDEO

Ultima actualizare: 03-07-2015 06:58
incendiu Cernobil iunie

Un incendiu de mari proportii a izbucnit luni in apropierea centralei nucleare de la Cernobil, la fel cum s-a intamplat si la sfarsitul lunii aprilie.

Potrivit agentiei de stiri Ukrinform, focul a pornit dupa ce iarba uscata din perimetrul de protectie al centralei de la Cernobil s-a aprins, in zona satelor Kovsilovka si Poleskoie. Flacarile au fost semnalate prima data luni dupa-amiaza, dar nici pana acum pompierii nu au reusit sa le stinga, desi sunt mobilizate 24 de utilitare si peste 100 de pompieri.

Flacarile s-au intins pe 130 de hectare, acoperite in mare parte de paduri – o suprafata mai mica totusi decat cea afectata de incendiul de la sfarsitul lunii aprilie, care a afectat 320 de hectare. Atunci, ideea ca norul si cenusa rezultate din arderea unor plante radioactive ar putea ajunge la noi a speriat autoritatile de la Bucuresti.

Un comitet de urgenta a fost instituit atunci  la Ministerul Mediului, chiar daca probabilitatea ca norul de fum sa ajunga in Romania era redusa, norul nefiind suficient de consistent incat sa poata fi purtat de curentii de aer 500 de kilometri, pana in tara noastra.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO