Un nou caz de deces provocat de Ebola in Africa. OMS declarase sfarsitul epidemiei in urma cu cateva zile

18-01-2016 15:18


ebola

La doar cateva ore dupa ce Organizatia Mondiala a Sanatatii a declarat epidemia de Ebola din Africa de Vest incheiata, un nou deces din cauza acestui virus a fost inregistrat in Sierra Leone.

Purtatorul de cuvant al centrului de testare pentru virusul Ebola le-a declarat jurnalistilor de la BBC ca pacientul a murit in regiunea Tonkolili, iar testele, conduse de experti britanici, au iesit pozitive. Omul venise acolo dintr-un oras aflat la granita cu Guineea. Acum, oficialii incearca sa afle cu ce pesoane a intrat in contact decedatul.

Pe 7 noiembrie anul trecut, in Sierra Leone nu se mai inregistra niciun caz nou de imbolnavire, iar intreaga zona a iesit de sub aceasta amenintare pe 14 ianuarie 2016, cand nici in Liberia nu au mai aparut cazuri noi de contaminare.

Epidemia se incheie intr-o tara atunci cand au trecut 21 de zile (perioada de incubatie a virusului) de la ultimul caz cunoscut, la care analizele au iesit negative de doua ori consecutiv.

Peste 11 mii de oameni au murit din cauza virusului Ebola din decembrie 2013 pana in prezent. Dintre acestia, patru mii au decedat doar in Sierra Leone.

Sursa: BBC

Tags: ebola, boala, epidemie,

VIDEO PROTVPLUS.RO