Un necaz nu vine niciodata singur. Fostul rege al Spaniei, obligat sa se supuna unui test de paternitate


Ultimul update: Miercuri 21 Ianuarie 2015 04:11
Data publicarii: Duminica 18 Ianuarie 2015 19:44
Categorie: Stiri externe

Un necaz nu vine niciodata singur, nici chiar la case mai mari. In ultima vreme, familia regala a Spaniei se convinge in mod dureros de acest adevar.

Dupa ce sora regelui a fost inculpata pentru frauda fiscala, un alt proces il vizeaza pe fostul monarh. O belgianca a cerut in instanta un test de paternitate, pentru a dovedi ca Juan Carlos este tatal ei.

La 77 de ani, lui Juan Carlos nu-i tihneste deloc.... pensia. Dupa ce vara trecuta a abdicat in favoarea fiului sau, Felipe al VI-lea, acum s-a pomenit ca Ingrid Sartiau, o belgianca de 48 de ani, sustine ca e fiica lui. Instanta suprema din Spania a acceptat sa examineze solicitarea privind realizarea unui test de paternitate.

Jaume Pararols, avocatul fiicei prezumtive: "Clienta mea nu vrea bani ori titluri, vrea doar sa-si gaseasca tatal".

Ingrid sustine ca mama ei, Liliane, a avut o scurta relatie amoroasa cu viitorul rege in 1965, pe cand Juan Carlos era deja casatorit si tata a doua fetite. Amorul extraconjugal s-ar fi soldat cu nasterea unei alte fetite, pe care o vedem in aceasta poza la aniversarea de doi ani. Dupa ce a urcat pe tron, in 1975, Juan Carlos a condus cu succes Spania catre democratie si s-a bucurat de mare popularitate. Asta pana cand a avut neinspirata idee sa plece intr-o vacanta costisitoare in Africa, tocmai cand spanioli dadeau piept cu apogeul crizei economice.

Cel mai compromitator scandal o are insa in centru pe Infanta Cristina, care va fi judecata pentru ca, impreuna cu sotul ei, ar fi deturnat fonduri publice in beneficiu personal.

Al Goodman, corespondent CNN: "Singura veste buna pentru Casa Regala este ca, potrivit sondajelor, noul rege Felipe al VI-Lea si regina Letizia castiga necontenit popularitate si prestanta, fapt care i-ar putea ajuta sa repare daunele de imagine".

 

VIDEO PROTVPLUS.RO