Un miracol dupa 10 ani. Un cuplu de indonezieni si-a regasit fiica pierduta in urma tsunami-ului din 2004


Ultimul update: Luni 11 August 2014 06:57
Data publicarii: Vineri 08 August 2014 21:26
Categorie: Stiri externe
Raudhatul Jannah

Miracolul unei regasiri demne de un scenariu hollywoodian, asta traieste o familie din Indonezia care si-a recuperat dupa 10 ani fetita pierduta in urma devastatorului tsunami din 2004.

Pe 26 decembrie 2004, Raudhatul Jannah, care avea atunci 4 ani, si fratele sau Arif Pratama, care avea 7 ani, au fost luati de valurile gigantice ale tsunamiului soldat cu peste 220.000 de morti in Oceanul Indian, dintre care 170.000 in Indonezia.

Provincia indoneziana Aceh, unde locuia familia lor, pe insula Sumatra, a fost devastata si zeci de mii de locuitori au murit.Parintii lui Jannah au supravietuit, dar au abandonat orice speranta de a-si gasi copiii in viata.

In iunie, insa, unchiul copiilor din partea mamei a reperat o tanara care venea de la scoala intr-un sat din Aceh, surprins de asemanarea cu mama lui Jannah. Ulterior s-a dovedit ca fata a supravietuit tsunamiului, ajungand pe o insula din sud-vestul provinciei. Ea a fost adusa pe continent de un pescar, a carui mama a crescut-o timp de un deceniu, crezand ca este orfana.

La inceput neincrezatori, parintii lui Jannah au mers in sat pentru a-si recunoaste fiica, in prezent in varsta de 14 ani, si a o aduce acasa."Sunt foarte bucuroasa ca m-am intors la mama si tatal meu", a declarat fata, intimidata de numarul mare de jurnalisti.

Familia traieste acum cu speranta unui alt "miracol". "Speram sa il regasim si pe fratele ei", a declarat tatal, Septi Rangkuti, in varsta de 52 de ani. "Am alertat politia pentru a ne ajuta sa aflam unde este", a adaugat el.

Arif Pratama a fost separat de sora sa, deoarece familia adoptiva era prea saraca pentru a creste doi copii.
 

Sursa: Mediafax

VIDEO PROTVPLUS.RO