Un koala devenit celebru după ce a fost salvat din flăcări în Australia a murit


Ultimul update: Marti 26 Noiembrie 2019 14:22
Data publicarii: Marti 26 Noiembrie 2019 14:00
Categorie: Stiri externe

Un exemplar de koala devenit celebru după ce a fost salvat recent dintr-un incendiu de vegetaţie din Australia a decedat în urma rănilor suferite, relatează marţi BBC.

Numit Lewis, exemplarul de koala a fost transportat la un spital veterinar din statul Noul Wales de Sud.

Înregistrarea video din timpul salvării acestui exemplar, în care poate fi văzută o femeie, pe nume Toni Doherty, care îşi scoate bluza şi înveleşte animalul ars de flăcări, a fost vizualizat la nivel mondial.

Medicii veterinari au anunţat că au eutanasiat marsupialul deoarece starea sa nu s-a ameliorat.

„Scopul nostru principal este bunăstarea animalelor, de aceea am luat această decizie”, a indicat Spitalul pentru Koala din Port Macquarie.

Şase persoane au decedat şi peste 500 de locuinţe au fost mistuite de flăcări de la debutul actualului episod de incendii de vegetaţie din Australia, în luna septembrie.

În imaginile video, Doherty este văzută în timp ce toarnă apă pe blana animalului în suferinţă în încercarea de a-l răcori. Ea a declarat presei că se deplasa cu maşina prin pădure când a văzut koala printre flăcări şi i-a auzit strigătele.

„Nu mi-am dat seama că ei pot ţipa. Era sfâşietor şi mi-am dat seama că trebuia să-l iau de acolo cât mai repede posibil”, a declarat Doherty pentru Nine News.

Lewis avea circa 14 ani şi suferise arsuri semnificative în zona pieptului, au spus medicii veterinari.

Spitalul a tratat zeci de koala răniţi în incendiile de vegetaţie care au mistuit peste un milion de hectare doar în Noul Wales de Sud.

„Aceşti koala sunt deosebit de importanţi deoarece este vorba despre o populaţie foarte diversă din punct de vedere genetic”, a declarat în luna octombrie pentru AFP Sue Ashton, preşedinte al Spitalului pentru Koala din Port Macquarie.

Ea şi-a exprimat îngrijorarea că incendiul a provocat moartea a sute de marsupiale care trăiesc în această zonă de reproducere.

„Este o tragedie naţională, deoarece această populaţie de koala este unică”, a subliniat Sue Ashton.

Incendiul continuă să facă ravagii, iar autorităţile au avertizat că situația ar putea să se înrăutățească.

VIDEO PROTVPLUS.RO