Un întreg departament a demisionat ca să îi susțină pe agresorii bătrânului de 75 de ani din Buffalo

Ultima actualizare: 06-06-2020 13:29
batran agresat de politisti in buffalo
Twitter

57 de polițiști din Buffalo și-au dat demisia în semn de solidaritate cu cei doi agenți suspendați pentru că au agresat un bătrân de 75 de ani în timpul protestelor generate de uciderea lui George Floyd.

Este vorba despre întreaga echipă de intervenții a Poliției din Buffalo, New York. Cei 57 vor rămâne angajații instituției, dar nu vor mai face parte din echipa de intervenție, scrie Sky News.

Polițiștii cred că cei doi colegi au respectat ordinele de a evacua piața respectivă.

”Își făceau meseria. Nu știu cât de mult contact a fost (n.r. în momentul împingerii). În opinia mea, a alunecat”, a spus John Evans, președintele asociației care îi reprezintă pe polițiștii din Bufallo. 

”Echipa a demisionat pentru că este dezgustată de cum au fost tratați cei doi”, a mai spus Evans la postul tv local, WGRZ.

Bărbatul de 75 de ani, Martin Gugino, s-a apropiat de forțele de ordine și a fost îmbrâncit. El a căzut și s-a rănit grav la cap, dar acum este în stare stabilă.

Guvernatorul din New York a fost printre cei care au condamndat incidentul.

"Tocmai am vorbit la telefon cu domnul Gugino, domnul pe care l-aţi văzut în imagini şi care, din fericire, este în viață. Dar când priveşti aceste scene nu are cum să nu te deranjeze din punct de vedere al decenţei şi al umanității. De ce? De ce a fost necesară această atitudine? Unde era amenințarea?", a transmis Andrew Cuomo, care a cerut demiterea celor doi agenți.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO