Un fost agent FBI, despre inregistrarea telefoanelor: "Se intampla indiferent daca ne place sau nu"


Ultimul update: Joi 09 Mai 2013 06:58
Data publicarii: Luni 06 Mai 2013 15:19
Categorie: Stiri externe
ascultare telefon

Un fost agent FBI specializat in anti-terorism sugereaza ca guvernul Statelor Unite ar avea o uriasa retea de supraveghere, pe care o foloseste pentru a-si monitoriza propriii cetateni.

Informatia a fost lansata de Tim Clemente la CNN, in timpul unei dezbateri despre atentatele de la maratonul din Boston. Conversatiile dintre Tamerlan Tarnaev, unul dintre suspecti, si vaduva lui, Katherine Russell, ar urma sa fie disponibile pentru anchetatori, a afirmat Clemente.

"Cu siguranta avem o modalitate, in investigatiile ce tin de siguranta nationala, de a afla ce s-a spus in respectivele conversatii. Nu e neaparat ceva ce FBI va dori sa prezinte in sala de judecata, dar ar putea ajuta ancheta si interogatoriul. Cu siguranta putem afla", i-a spus fostul agent moderatoarei Erin Burnett.

Cand jurnalista a dorit o confirmare, Clemente a spus clar lucrurilor pe nume: "Bun venit in America! Toate aceste lucruri sunt inregistrate in timp ce vorbim, indiferent daca stim ori ne place sau nu".

El chiar a reluat afirmatiile, tot la CNN, o zi mai tarziu, adaugand ca "toate comunicatiile digitale din trecut" sunt inregistrate si salvate. "Nicio forma de comunicare digiala nu este sigura".

Publicatia The Guardian a relatat anterior ca un inginer al companiei telefonice AT&T, pe numele sau Mark Klein, a dezvaluit ca respectiva companie a ajutat Agentia Nationala de Securitate sa construiasca o retea speciala de telefonie, pentru a avea acces total la informatiile privind apelurile telefonice.

Sondaje de opinie recente arata ca americanii devin tot mai ingrijorati de faptul ca lupta contra terorismului le afecteaza drepturile civile.

Citeste si:

Lovitura. Schimbare surpriza in top 3 cei mai mari producatori de smartphone-uri din lume

Sursa: Daily Mail

VIDEO PROTVPLUS.RO