Un fermier din Turcia a vândut un meteorit găsit pe câmp cu 180.000 de dolari

Dată publicare: 06-03-2021 10:52
Dată actualizare: 06-03-2021 13:24


Meteorit

Un fermier din provincia Çorum din Turcia a vândut un „meteorit” de 68 kg, pe care l-a găsit pe câmpul său în urmă cu doi ani, unui cumpărător din Statele Unite pentru 180.000 de dolari, scrie Hurriyet.

Fermierul Mutlu Yılmaz a găsit o piatră uriașă în timp ce planta năut în câmpul său din satul Gerdekkaya în aprilie 2019.

Yılmaz a dus piatra la el acasă cu ajutorul vecinilor după ce a observat că arăta neobișnuit. Ulterior, o mostră a fost trimisă în SUA pentru examinare, cu ajutorul unui rezident american care provenea din sat.

În urma examinărilor, piatra a fost certificată drept un meteorit de fier de către NASA și cercetătorii de la Universitatea din California.

 

CITEŞTE ŞI: Toma Cuzin, Firicel din "Las Fierbinţi, a fost gardă de corp pentru un personaj misterios. Ce a dezvăluit. "Erai un căţeluş"

 

Autoritățile locale au luat legătura cu Yılmaz și i-au cerut să expună corpul cosmic într-un muzeu. Meteoritul a fost expus în muzeul din Çorum timp de o lună și jumătate, acesta fiind al treilea cel mai mare meteorit găsit vreodată în Turcia. Mii de oameni au vizitat muzeul în acest interval, iar apoi meteoritul a revenit la Mutlu Yılmaz.

 

Fermierul a scos la vânzare meteoritul cu o vechime estimată de 4.000 de ani și a durat doi ani să găsească un cumpărător care să plătească prețul cerut. Yılmaz a anunțat că a acceptat să vândă corpul cosmic pentru 180.000 de dolari, iar obiectul va fi transportat în SUA și vânzarea se va finaliza în urma testelor realizate de cumpărător.

 

Sursa: Hurriyet


VIDEO PROTVPLUS.RO