Un elefant a ucis un angajat al unei grădini zoologice cu o singură lovitură de trompă

Dată publicare: 27-02-2021 10:18
Dată actualizare: 27-02-2021 10:43


Un elefant a ucis un angajat al unei grădini zoologice cu o singură lovitură de trompă

Un îngrijitor al unei grădini zoologice din apropierea orașului Santander, Spania, a murit după ce a fost lovit cu trompa de un elefant.

Joaquin Gutierrez Arnaiz avea 44 de ani și lucra de două deceniii la Cabarceno Natural Park, o grădină zoologică în care se găsesc aproape 120 de specii de animale. El a fost lovit "accidental", miercuri dimineața, cu trompa, de o femelă elefant care cântărește 4.000 de kilograme, potrivit The Independent.

În momentul producerii tragicului eveniment, Gutierrez făcea curățenie, iar femela care l-a lovit se afla alături de puii ei.

Conform presei locale, elefantul l-a lovit puternic pe bărbat cu trompa.

 "Un angajat al Cabarceno Natural Park a murit după ce a fost lovit de unul dintre elefanți. Accidentul s-a petrecut miercuri, 8:30 dimineața, lângă apăpostul pachidermelor, în timp ce avea loc curățarea țarcurilor și eliberarea animalelor", au anunțat cei de la grădina zoologică.

"Moartea lui Joaquin a provocat neliniște printre colegii lui" și în cadrul companiei publice Cantur, care administrează parcul, se arată într-un comunicat de presă.

Potrivit grădinii zoologice, doi colegi l-au văzut pe Gutierrez rănit și l-au transportat la spital în stare de conștiență, însă bărbatul a murit trei ore mai târziu.

"Vorbim despre animale imprevizibile", a declarat, pentru AFP, Javier Lopez Marcano, ministrul Turismului în guvernul regional din Cantabria, care deține grădina zoologică. "Forța loviturii a fost uriașă, de o magnitudine căruia nu-i putea supraviețui nimeni", a mai spus Marcano.

Incidentul este primul soldat cu victime din istoria de 31 de ani a parcului. Poliția și grădina zoologică investighează acest accident.

Sursa: Independent.co.uk

Tags: elefant, spania, deces,


VIDEO PROTVPLUS.RO