Un cult din Rusia a devenit popular în timpul pandemiei. ”Oamenii vor să scape de singurătate”

Ultima actualizare: 21-05-2020 16:49
biserica ultimului testament
youtube.com

Izolarea cauzată de pandemia de Covid-19 a fost o binecuvântare pentru un cult mesianic din Rusia. Unii dintre cei speriați de pandemie au căutat ajutor mistic în Siberia, scrie The Moscow Times.

Cererile de înscriere în Biserica Ultimului Testament s-au triplat de la apariția noului coronavirus, a declarat unul dintre reprezentanții cultului.

”Oamenii caută ceva și au devenit atrași de stilul nostru de viață. Caută o cale de ieși din izolare și din singurătate”, spune Vadim Redkin, fost toboșar al unei populare trupe rock din Rusia.

Redkin a precizat că solicitările au venit inclusiv din Europa, America de Sud și America de Nord.

Biserica Ultimului Testament reunește aproape 4.000 de adepți, care trăiesc în 20 de așezări rurale izolate din sudul Siberiei.

”Poliția locală știe că este aproape imposibil să ajungă la noi, așa că ne lasă în pace”, a mai spus Redkin.

Adepții cultului din Siberia cred că Vissarion Hristos Învățătorul, un fost polițist rus, este Iisus din Nazaret. Vissarion a creat Biserica Ultimului Testament, în anii ‘90, la scurt timp după destrămarea Uniunii Sovietice.

Membrii cultului spun că nu se tem de coronavirus și trăiesc după un stil de viață care promovează interacțiunile personale și traiul în armonie cu natura. Aceștia resping tehnologia modernă și alcoolul și cred că un dezastru mondial va apărea în viitorul apropiat.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO