Un congresman din SUA recunoaste ca a pus pe Twitter foto obscene. De ce nu demisioneaza. FOTO

Ultima actualizare: 10-09-2012 09:03
Anthony Weiner

Reprezentantul democrat al statului New York, Anthony Weiner, este implicat intr-un scandal cu tenta erotica, dupa ce a postat pe contul personal de Twitter o fotografie obscena cu el. Initial, el a spus ca i-a fost spart contul.

Acum insa, Weiner a recunoscut intr-o conferinta de presa ca a trimis fotografii obscene unor femei pe care le-a cunoscut online. Cu vocea sugrumata, congresmenul american a explicat ca a trimis un prim-plan cu el in lenjerie intima, deoarece a considerat ca este o "gluma".

"Cand am realizat ca am postat (fotografia) pe Twitter, m-am panicat si am retras-o, afirmand ca mi-a fost spart contul", a declarat Anthony Weiner, potrivit publicatiei Boston Globe.

"Ulterior, am sustinut aceasta versiune si a fost o imensa eroare, insa am invatat din aceasta greseala", a mai declarat el, dupa ce, o saptamana intreaga, a sustinut in fata presei ca i-a fost piratat contul de socializare online.

Acum, congresmenul american nu vrea sa demisioneze. "Nu voi demisiona. Am afirmat clar ca imi voi asuma responsabilitatea".

Anthony Weiner era considerat una dintre sperantele democratilor pentru viitoarele alegeri municipale la primaria New York-ului. Politicianul in varsta de 46 de ani este casatorit si afirma ca nu a incalcat nicio lege. Pe de alta parte, el a recunoscut ca a avut "mai multe conversatii inadecvate pe Twitter, Facebook, pe e-mail si ocazional prin telefon cu femei intalnite online".

 Weiner i-a prezentat scuze in mai multe randuri sotiei sale care, a declarat el, nu a descoperit aceasta versiune a faptelor decat "in aceasta dimineata" (luni). El a mai precizat ca nevasta "este nemultumita", la fel ca liderul minoritatii democrate din Camera Reprezentantilor, Nancy Pelosi, cu care a discutat inaintea conferintei de presa.

Dupa conferinta, Pelosi a publicat un comunicat in care cere o ancheta pentru a se stabili daca Wiener a incalcat normele de etica in vigoare din Camera Reprezentantilor.

Si Romania a avut parte de scandaluri asemanatoare

Unul dintre demnitarii autohtoni implicati a fost Paul Pacuraru, fost ministru al muncii. El a fost protagonistul a doua filme aparute pe internet. In primul dintre acestea, despre care Pacuraru admite ca este real, politicianul apare dezbracat, in timp ce purta o conversatie pe messenger, avand camera web pornita.

Apoi a aparut si cea de-a doua parte a inregistrarii, pe care fostul ministru a calificat-o vehement drept trucaj. In aceasta, protagonistul se dezbraca si incepe sa se masturbeze. INCENDIAR! Top scandaluri sexuale autohtone

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO