Un cimitir descoperit de arheologi ar raspunde la unul dintre cele mai mari mistere Biblice. Ce au gasit cand l-au deschis

Dată publicare: 18-08-2016 11:43
Dată actualizare: 21-08-2016 00:15


mormant

Unul dintre cele mai mari mistere biblice ar putea fi rezolvat dupa o descoperire importanta facuta de arheologi in Parcul National Ashkelon, din sudul Israelului.
 

Arheologii au descoperit pentru prima data in istorie un cimitir filistin si ramasitele a aproximativ 200 de persoane ingropate acolo, relateaza The Independent. Oamenii de stiinta sustin ca poporul filistin, mentionat adeseori in Biblie, erau ostili israelitilor antic. Ei erau un popor migrator care se stabilise in sudul Israelului de azi si in Fasia Gaza, in regiunea cunoscuta pe atunci sub numele de Filistia.

"Filistinii au avut o reputatie destul de proasta, ca oameni needucati, fara cultura si arta, iar aceasta descoperire ar putea elucida mai multe mituri despre ei", a declarat Lawrence Stager, arhitectul care a condus expeditia care a descoperit cimitirul.

"Dupa ani de zile in care am studiat ce au lasat in urma filistinii, am gasit in sfarsit si oamenii. Aceasta descoperire ne poate ajuta acum sa aflam mai multe despre originile lor", spune Daniel M. Masters, profesor de arheologie la Colegiul Wheaton.

Poate cel mai cunoscut nume filistin care apare in Biblie este cel al lui Goliat, uriasul invins doar cu o prastie de Regele David.

Oamenii de stiinta urmeaza acum sa analizeze in laborator osemintele descoperite, dar ritualurile de inmormantare observate in cimitirul antic indica sanse uriase ca acesta sa fi apartinut, intr-adevar, filistinilor care isi ingropau mortii alaturi de sticle de parfum, ulei vin sau mancare.

Sursa: The Independent


VIDEO PROTVPLUS.RO