Cat de bine pazit e cel mai mare laborator stiintific din lume. Parodie cu sacrificiu uman, filmata chiar in curtea CERN

18-08-2016 10:03

Parodie - sacrificiu la CERN

 Centrul European al Cercetarii Nucleare a deschis o ancheta interna dupa difuzarea inregistrarii video a unei parodii de sacrificiu uman, filmata aparent in timpul noptii in campusul sau.

 Actul ridica serioase semne de intrebare asupra securitatii celui mai mare laborator stiintific din lume, potrivit AFP.

Inregistrarea, postata online in 11 august si vizionata deja de 90.000 de ori, arata mai multe persoane imbracate in sutane negre, cu capetele ascunse sub glugi, care participa la un ritual in fata unei statui a zeitei Shiva in curtea privata a CERN, situat la granita franco-elvetiana, nu departe de Geneva.

Scena, luminata de doua torte mari, este filmata de la distanta dintr-un imobil care se inalta chiar langa curte. O femeie imbracata in alb se lungeste pe sol, fiind aparent injunghiata de un barbat incaltat cu pantofi de baschet.

"Aceasta inregistrare a fost facuta in incinta noastra, dar fara permisiunea noastra si chiar fara stirea noastra', a declarat pentru AFP o purtatoare de cuvant a CERN intr-un email.

"CERN nu cautioneaza acest gen de farsa, care poate genera neintelegeri asupra naturii stiintifice a muncii noastre', a adaugat ea.

Purtatoarea de cuvant a indicat ca o 'ancheta' a fost deschisa, dar a refuzat sa furnizeze detalii, subliniind doar ca este vorba despre o 'problema interna'.

Filmul video a fost reluat imediat de situri adepte a teoriei complotului, dintre care unele au sustinut ca CERN practica sacrificii rituale.

In afara de ceea ce pare a fi un umor scolaresc, aceasta inregistrare video suscita semne de intrebare cu privire la nivelul de securitate al sitului stiintific.

'CERN primeste in fiecare an mii de utilizatori din lumea intreaga si cateodata unii dintre acestia isi lasa simtul umorului sa mearga prea departe. Este ceea ce s-a petrecut si acum', a explicat purtatoarea de cuvant.

Politia cantonului Geneva a declarat pentru AFP ca nicio plangere nu a fost depusa de CERN.

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO