Un cadavru infectat cu Covid-19 a fost adus de valuri pe o plajă din Vanuatu. Decizia autorităților

Dată publicare: 19-04-2021 22:33
Dată actualizare: 19-04-2021 22:44


Un cadavru infectat cu Covid-19 a fost adus de valuri pe o plajă din Vanuatu. Decizia autorităților

Vanuatu, stat insular din oceanul Pacific a interzis călătoriile în afara insulei sale principale timp de trei zile, după ce un cadavru adus de valuri la mal a fost depistat pozitiv cu Covid-19, informează CNN, care citează Radio New Zealand.

Trupul neînsuflețit era al unui pescar filipinez și a fost descoperit pe 11 aprilie, pe o plajă din Vanuatu, la mică distanță cu mașina de debarcaderul principal al capitalei Port Vila, pe insula Efate.

În acea zi, comandantul unui petrolier care naviga sub pavilion britanic a descoperit că un membru al echipajului lipsea când nava a părăsit Port Vila. Autoritățile din Vanuatu au cerut petrolierului să se întoarcă la țărm și au pornit o operațiune de căutare, conform Radio New Zealand.

După ce cadavrul marinarului a fost găsit pe plajă, autoritățile locale au sechestrat petrolierul. Trupul a fost transportat la morgă și un test efectuat ulterior pentru Covid-19 a confirmat prezența virusului.

Nu se știe dacă bărbatul a murit după ce s-a infectat cu Covid-19 sau cum a ajuns trupul lui la țărm.

 

Au avut doar trei cazuri de Covid-19

 

Majoritatea națiunilor insulare din Pacific au raportat doar câteva cazuri de coronavirus, iar Vanuatu, acolo unde trăiesc 300.000 de oameni, nu a făcut excepție. Țara a raportat doar 3 cazuri de Covid-19, potrivit Universității Johns Hopkins. Primul dintre acestea a fost înregistrat în noiembrie 2020, iar celelalte două în martie 2021.

Potrivit premierului Bob Loughman, interdicția de călătorie este în vigoare cât timp autoritățile efectuează ancheta epidemiologică și caută persoanele cu care bărbatul ar fi intrat în contact. Până acum, 16 oameni au fost puși în carantină, majoritatea fiind polițiști sosiți pe plajă la găsirea cadavrului.

Autoritățile îi îndeamnă pe localnici să se testeze, deși recunosc că riscul de trasmitere în comunitate a fost redus, informează Radio New Zealand.

 

 

Sursa: CNN


VIDEO PROTVPLUS.RO