Un barbat condamnat in Danemarca pentru ca si-a violat fiica a fost achitat ulterior, pentru ca un jurat a adormit

Dată publicare: 23-11-2016 17:27
Dată actualizare: 26-11-2016 07:05


proces

Un barbat condamnat initial in Danemarca pentru ca si-a violat fiica adolescenta a fost salvat de siesta unui jurat.

Practic, pentru ca unul dintre jurati a adormit in timpul procesului initial, acuzatul a cerut un nou proces, in urma caruia a fost achitat, relateaza news.ro, citand AFP.  Danezul a fost condamnat in noiembrie 2015 la cinci ani de inchisoare de Curtea de Apel de la Copenhaga. Sentinta a fost casata, insa, de Curtea Suprema, dupa ce doi gardieni au declarat ca au vazut unul dintre jurati dormind.

„In ziua in care a fost audiat martorul cel mai important, el (juratul – n.r.) dormea”, a povestit avocatul acuzatului, Henrik Stagetorn. Incidentul a avut loc atunci cand in sala au fost trase perdelele si a fost stinsa lumina, pentru a putea fi proiectata o inregistrare video cu interogatoriile celor trei copii ai acuzatului. Juratul a negat ca ar fi adormit.

In Danemarca, procesul in apel se judeca in fata a trei judecatori si trei jurati. Barbatul a fost condamnat cu patru voturi pentru si doua impotriva. Avocatul acuzatului a cerut rejudecarea cazului. Procesul a fost redeschis, iar instanta a decis achitarea danezului de acuzatia de viol. El a fost condamnat, insa, la 10 luni de inchisoare pentru violente asupra celorlalti doi copii ai sai. Cum petrecuse deja 28 de luni dupa gratii, acuzatul a plecat liber dupa pronuntarea sentintei.

„Au aparut si elemente noi (...). I s-a intamplat ceva martorului principal, care ii putea afecta credibilitatea”, a explicat Stagetorn. Avocatul nu a oferit alte detalii privind procesul care s-a desfasurat in spatele usilor inchise.

 

Sursa: News.ro

Tags: danemarca, proces, viol,


VIDEO PROTVPLUS.RO