Un barbat ar fi mintit ca familia sa a pierit in incendiul de la Grenfell Tower. Ce valoare au bunurile pe care le-a primit


Ultimul update: Luni 03 Iulie 2017 07:11
Data publicarii: Vineri 30 Iunie 2017 18:04
Categorie: Stiri externe
grenfell tower

Un britanic cu origini vietnameze a aparut in tribunal, fiind acuzat ca a mintit despre faptul ca familia sa a pierit in incendiul din Grenfell Tower, pentru a primi cazare gratis, haine si alte bunuri in valoare de aproximativ 10.000 de lire sterline.

Anh Nhu Nguyen, in varsta de 52 de ani, a sustinut ca sotia si fiul sau au murit in urmai incendiului, fiind consiliat psihologic, inainte ca politistii sa isi dea seama ca povestea pe care o prezenta avea hibe.

Barbatul a incercat isi asigure sume de bani din rezerva financiara destinata victimelor si sa obtina cazare pe termen scurt sau lung, conform procurorilor.

Nguyen se pare ca ar fi declarat ca atunci cand se afla pe casa scarii, s-a pierdut de sotia si fiul lui de 12 ani, fiind sfatuit de pompieri sa nu se mai intoarca dupa familia sa. El a spus ca locuia la etajul 15 al cladirii, inca de acum 20 de ani, cand a emigrat din Hong Kong. Acesta a mai adaugat ca atunci cand a izbucnit incendiul, el isi prepara un ceai.

Nguyen, care are si cetatenie britanica, mai este acuzat ca a mai cerut haine, incaltaminte, mancare si dispozitive electrocasnice de la organizatiile de caritatea.

Acum, barbatul din Beckenham, va fi audiat pe 28 iulie si se confrunta cu doua capete de acuzare de frauda.
 

Sursa: Daily Mail

VIDEO PROTVPLUS.RO