Un bărbat a fost ars de viu de o mulțime furioasă, din cauza unor zvonuri. Îl bănuiau că răpește copii

Ultima actualizare: 13-06-2022 09:23
Daniel Picazo

O mulţime de aproximativ 200 de persoane a linşat un bărbat pe care îl acuza că a încercat să răpească minori, în statul mexican Puebla, au anunţat autorităţile locale, potrivit La Libre.

“Aceasta nu este justiţie, este barbarie. Autorităţile competente au deschis deja o anchetă”, se arată într-un comunicat al municipalităţii din Huachinango.

Daniel Picazo, în vârstă de 31 de ani, a fost bătut şi ars de viu, vineri, de mulţimea furioasă, în localitatea Papatlazolco, situată la aproximativ 180 de kilometri de capitala Mexicului. Poliţiştii au încercat să îl salveze, dar au fost împiedicaţi de localnici.

În timp ce poliţiştii încercau să îl ţină pe bărbat în maşina lor, ca să fie în siguranţă, localnicii l-au scos pe bărbat din vehicul şi l-au dus cu forţa pe un teren de sport, unde l-au bătut, l-au stropit cu benzină şi i-au dat foc. Cadavrul a putut fi luat de acolo după ce mulţimea a părăsit locul.

Mobilizarea localnicilor şi acuzaţiile împotriva lui Picazo au pornit de la grupuri de mesagerie telefonică, pe care apărea că un presupus infractor este în oraş pentru a răpi minori. Presa locală scrie însă că nu există nicio dovadă împotriva bărbatului care a căzut victimă mulțimii furioase.

Victima a fost până în martie 2022 consilier în Camera Deputaţilor.

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO