Un atentat ce ar fi putut fi extrem de sangeros a fost dejucat "chiar inainte" de Euro 2016, dezvaluie Manuel Valls

Ultima actualizare: 21-07-2016 07:28
Manuel Valls, premierul Frantei

Un atentat care s-ar fi putut dovedi extrem de sangeros a fost dejucat "chiar inainte" de Euro 2016, a declarat luni premierul francez Manuel Valls, relateaza News.ro.

"Am dejucat un anumit numar de atacuri in acest ultime luni, unul chiar inainte de Euro, care ar fi putut sa fie deosebit de sangeros", a declarat seful Guvernului francez la iesirea de la o sedinta pe tema situatiei la zi, la Matignon, dupa atacul comis de Ziua Nationala a Frantei, soldat cu 84 de morti si peste 300 de raniti.

De asemenea, el a confirmat luni reluarea perchezitiilor administrative, in contextul in care Adunarea Nationala este chemata sa se pronunse prin vot marti - pentru a patra oara din noiembrie 2015 si pana in prezent - o prelungire a starii de urgenta, pana la 26 octombrie.

Premierul a dat totodata asigurari ca operatiunea Sentinelle va fi "reechilibrata" catre marile adunari estivale. "Efectivele (operatiunii) Sentinelle se vor concentra asupra a doua misiuni principale - si anume asupra controlului fluxului la frontiere, in gari, pe aeroporturi si asupra securizarii marilor adunari estivale", a anuntat el in aceasta intalnire la Matignon cu reprezentanti parlamentari, dupa carnagiul de la Nisa, potrivit discursului pe care l-a sustinut, transmis de serviciile sale.

Proiectul de lege cu privire la prelungirea cu trei luni a starii de urgenta, care urmeaza sa fie examinat marti in Consiliul de Ministri si apoi sa fie dezbatut in Parlament, va permite exploatarea datelor din computere si telefoane confiscate, le-a spus Valls parlamentarilor.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Intrebarea Mesei Rotude cu Andreea Antonescu - "Sex în avion, da, sex în 3, nu"

39:46
Alt Text!
ePlan
Despre organizația viitorului- un nou mod de lucru, dar și învățare continuă de la cele mai bune universități din lume cu Delia Rotaru, VP People & Organisation eMAG

27:33
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu cu Allen Coliban. Susține vaccinarea obligatorie a funcționarilor. De ce reduce viteza și accesul mașinilor în Brașov?

33:51
Alt Text!
ShARE ÎN BUCATE
Păstrăv cu morcovi și sos cu gogonele

33:36
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 17 octombrie 2021

43:00
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu Clotilde Armand: despre obligativitatea vaccinării funcționarilor primăriei și relația dificilă cu Nicușor Dan

23:24
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 10 octombrie 2021

42:19
Alt Text!
Hai să fim super!
Best Of Hai sa fim Super!

25:12
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 7 Octombrie 2021

27:26
Alt Text!