Un Airbus A320 al Air Canada a iesit de pe pista in Halifax. "M-a sunat tata si mi-a spus ca s-au prabusit"

29-03-2015 09:48


Un avion al companiei Air Canada, care venea de la Toronto, a iesit de pe pista la aterizarea pe aeroportul international Stanfield din Halifax, in Nova Scotia, duminica dimineata, provocand ranirea a 23 de persoane.

Zborul AC624 "a avut o aterizare grea si a iesit de pe pista" la ora 00.35 (06.35 ora Romaniei), a declarat Peter Spurway, purtatorul de cuvant al aeroportului international Stanfield din Halifax, in provincia canadiana Nova Scotia.

"Chiar acum, avem cativa raniti usor. Nimic care sa puna puna vietile in pericol", a declarat el. La bordul avionului se aflau 132 de pasageri si cinci membri ai echipajului. Conform unui comunicat al companiei Air Canada, 18 persoane dintre cei 32 de raniti au fost externati din spital.

Spurway a declarat ca incidentul nu este o prabusire pentru ca se crede ca avionul era sub control in timpul aterizarii. El a precizat ca nu exista indicii care sa arate ce anume a provocat aceasta aterizare dura si nu stie in ce stare se afla avionul.
Aeroportul este inchis si va ramane inchis pana la ora locala 09.00 (15.00 ora Romaniei), a declarat Spurway, adaugand ca avionul trebuie indepartat de pe pista inainte de reluarea zborurilor. Electricitatea era intrerupta in momentul incidentului si a ramas asa timp de o ora. Nova Scotia Power, compania de electricitate locala, a scris pe Twitter la ora 02.12 (08.12 ora Romaniei) ca alimentarea cu energie electrica a fost reluata.

"Nu suntem siguri daca cele doua incidente au legatura unul cu altul", a declarat Spurway.

Scott Murray, una dintre zecile de persoane care isi asteptau rudele la zborul de la Toronto, a declarat pentru CBC News ca tatal lui se afla in avion si l-a sunat sa ii spuna ca "avionul s-a prabusit si ca el este in regula".

In momentul incidentului, pe aeroport ningea puternic.
Greg Wright, care il astepta pe fiul lui in varsta de 13 ani sa coboare din avion, a afirmat ca a crezut ca acesta glumeste cand l-a sunat din avion. "A spus: «Ne-am prabusit, ne-am prabusit». L-am intrebat: «Unde esti?». Si el mi-a raspuns: «Sunt pe pista»", a declarat Wright. "M-am panicat".

Fiul lui si alti pasageri au fost directionati catre o autospeciala, apoi catre un autobuz si au fost dusi intr-un hangar unde au fost verificati daca sunt raniti, a precizat Wright. Fiul lui nu este ranit grav.

VIDEO PROTVPLUS.RO