Ultimatumul Kremlinului pentru Statele Unite. "Este inacceptabil"

Ultima actualizare: 30-12-2019 21:53
blindate la repetitiile pentru parada de ziua victoriei
Agerpres

Moscova a reacţionat dur după raidurile americane de duminică împotriva unei facţiuni pro-Iran la frontiera irakiano-siriană.

 

Rusia a considerat luni ''inacceptabile'' bombardarea cu rachete a unei baze militare în Irak urmată de raiduri americane împotriva unei facţiuni pro-Iran la frontiera irakiano-siriană, relatează AFP.

"Ministerul rus al Afacerilor Externe a considerat atacurile dintre (brigăzile, ndlr) Hezbollah şi SUA în Irak şi Siria drept inacceptabile şi contraproductive", a indicat ministerul într-un comunicat.

Moscova a cerut, de asemenea, ''tuturor părţilor să se abţină de la luarea altor măsuri care ar putea destabiliza brusc situaţia militară şi politică în Irak, Siria şi în ţările vecine''.

Aceste declaraţii survin în timp ce ministrul de externe rus, Serghei Lavrov, l-a primit luni la Moscova pe omologul său iranian Mohammad Javad Zarif.

În faţa unor atacuri care vizează interesele lor în Irak - atacuri care nu sunt revendicate, dar care sunt pentru Washington acţiunea unor facţiuni pro-Iran - Statele Unite au lovit duminică seara baze ale brigăzilor Hezbollah, o facţiune pro-Iran a Hachd al-Chaabi, o coaliţie de paramilitari formată pentru a lupta împotriva grupării jihadiste Statul Islamic (SI) şi care este de acum integrată în forţele irakiene.

Aceste represalii, care s-au soldat cu cel puţin 25 de morţi şi au provocat indignare în Irak, au survenit la două zile după bombardarea cu rachetă a unei baze din centrul ţării, care a cauzat moartea unui subcontractant american şi rănirea unor soldaţi americani.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO