UE oferă câte 2.000 de euro migranților din Grecia să se întoarcă acasă

Ultima actualizare: 13-03-2020 08:08
UE oferă câte 2.000 de euro migranților din grecia pentru a se întoarce acasă

Uniunea Europeană oferă câte 2.000 de euro migranților din insulele grecești pentru a se întoarce acasă, ca parte a unei scheme voluntare prin care se încearcă ameliorarea condițiilor disperate din taberele de refugiați.

Suma este de cinci ori mai mare decât cea oferită în mod obișnuit migranților pentru a-i ajuta să își reclădească viația în țara de origine, ca parte a programelor desfășurate de Organizația Internațională pentru Migrație a Organizației Națiunilor Unite, scrie The Guardian.

Oferta va fi valabilă o lună, întrucât Comisia Europeană se teme că prelungirea programului pe termen nedeterminat va atrage și mai mulți migranți în Europa.

Schema nu se va aplica refugiaților care nu au o casă unde să se întoarcă ci urmărește să îi motiveze pe migranții care caută standarde de viață mai bune să părăsească insulele.

„Refugiații nu se vor întoarce, bineînțeles, dar migranții economici care poate știu că nu vor primi un răspuns pozitiv de acordare a azilului ar putea fi interesați să plece”, a declarat Ylva Johansson, comisarul european pentru Afaceri interne.

Ajutorul bănesc ar trebui să fie o cale rapidă de a reduce presiunea din taberele grecești de refugiați, unde condițiile sunt ”total inacceptabile”, a mai spus comisarul european.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO