Ucraina acuza "teroristii" ca impiedica ancheta internationala in cazul prabusirii zborului MH17: Au minat drumul catre epava

Dată publicare: 30-07-2014 16:23
Dată actualizare: 02-08-2014 07:18


Malaysia MH17 - 3

Este pentru a patra zi consecutiva cand echipa internationala de investigatie nu poate ajunge la locul prabusirii zborului MH17 al Malaysia Airlines, scrie CNN. Si asta pentru ca situatia din estul Ucrainei este in continuare instabila.

Echipa de investigatie din Olanda, insotita de politisti neinarmati, a decis miercuri sa nu se deplaseze la locul prabusirii avionului Malaysia Airlines. Anuntul a fost facut chiar de purtatorul de cuvant al ministrului Justitiei si Securitatii din Olanda. Decizia a venit, se pare, dupa ce Consiliul ucrainean de Siguranta Nationala si Aparare a declarat ca "teoristii" - termen folosit pentru a-i descrie pe rebelii prorusi - au instalat mine pe drumul de acces catre epava aeronavei si stau la panda cu arme. Acest lucru face "imposibila" ancheta, sustin autoritatile ucrainene.

Decizia olandezilor de a sta departe este independenta de cea a altor observatori internationali, inclusiv cei de la Organizatia de Securitate si Cooperare in Europa, care au vizitat zona. Acum trei zile insa, cei de la OSCE s-au alaturat celor 50 de experti olandezi si australieni, declarand zona prea periculoasa. De altfel, echipa de investigatori olandezi nu a vazut pana acum epava avionului sau victimele despre care se crede ca sunt inca imprastiate pe campurile de langa Torez.

SUA si Ucraina au declarat oficial ca zborul MH17 al Malaysia Airlines a fost doborat de o racheta fabricata in Rusia, lansata de pe teritoriul ocupat de rebelii prorusi. Rusia si separatistii, de cealalta parte, au aratat cu degetul spre Ucraina.

Sursa: CNN


VIDEO PROTVPLUS.RO