Ucraina: 71 de morti si peste 250.000 de oameni bolnavi de gripa sau viroze

Ultima actualizare: 14-08-2012 14:41

Situatia ramane ingrijoratoare in Ucraina, unde numarul imbolnavirilor continua sa creasca. Peste 250.000 de oameni sufera acum de infectii respiratorii sau gripa.

Dintre cele 71 de decese inregistrate de la debutul epidemiei, o parte pot fi atribuite virusului AH1N1, estimeaza Organizatia Mondiala a Sanatatii. O echipa formata din 8 specialisti ai OMS a ajuns deja la Kiev si urmeaza sa le vina in ajutor oamenilor din regiunile cele mai afectate.

Focarul de infectie din Ucraina a cuprins aproape toata regiunea de vest a tarii, iar Guvernul a cerut ca toate cinematografele, teatrele si barurile din orasul Liov sa fie inchise pe o perioada nedefinita.

Austriecii au anuntat ca vor trimite Ucrainei 465.000 de masti si 150.000 de manusi de protectie. Kievul a primit deja ajutoare umanitare de la mai multe state.

La meciul Dinamo Kiev - Inter Milan, programat sa aiba loc astazi in capitala Ucrainei, spectatorii vor primi la intrare cate o masca.

Si Croatia, unde sunt aproximativ 300 de cazuri de gripa noua, a inregistrat deja primul deces atribuit virusului.

In Statele Unite, unde vaccinarea a inceput deja, oamenii stau la coada ore intregi in fata centrelor pentru o doza de vaccin. Prioritate au femeile insarcinate, copiii si persoanele cu minori in grija. La unele centre insa, doctorii sunt nevoiti sa le spuna oamenilor sa revina intr-o alta zi, deoarece dozele de vaccin nu ajung pentru toata lumea.

Ultimele cifre ale OMS arata ca aproximativ 5700 de persoane din intreaga lume au murit din cauza virusului AH1N1. Numarul real ar putea fi insa mult mai mare, din cauza ca unele state nu mai tin deja evidenta.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO