Uber va testa serviciul de taxiuri zburătoare, anul viitor


Ultimul update: Miercuri 12 Iunie 2019 11:44
Data publicarii: Miercuri 12 Iunie 2019 11:30
Categorie: Stiri externe
uber

Compania americană de ridesharing Uber Technologies Inc a anunţat miercuri că va începe de anul viitor testarea serviciului de taxiuri zburătoare în al doilea cel mai mare oraş din Australia.

Melbourne va fi al treilea oraş din lume, după Dallas şi Los Angeles din Statele Unite, în care va fi testat serviciul Uber Air ce va transporta pasageri cu ajutorul aeronavelor electrice.

Zborurile de test vor începe în 2020, iar operaţiunile comerciale sunt programate pentru 2023, a indicat Uber prin intermediul unui comunicat.

Aeronavele Uber urmează să primească acreditarea Autorităţii pentru Siguranţa Aviaţiei Civile din Australia, instituţie care a indicat pentru ABC Radio Melbourne că va colabora cu compania americană de ridesharing pentru a asigura siguranţa serviciului înainte de începerea operaţiunilor.

Susan Anderson, manager general regional al Uber în Australia, Noua Zeelandă şi Asia de Nord, a declarat că implementarea serviciului este posibilă datorită abordării orientate către viitor a guvernului.

'


 'Acest lucru, alături de demografia unică din Melbourne şi de factorii geospaţiali, dar şi de cultura inovaţiei şi tehnologiei, face ca Melbourne să fie cea mai bună alegere pentru al treilea oraş în care va fi lansat Uber Air'', a notat ea.

Trezorierul statului Victoria, Tim Pallas, a declarat că guvernul va sprijini iniţiativa, însă nu va oferi susţinere financiară.

Aeronava va decola şi va ateriza vertical, în cadrul unei reţele de ''skyport-uri''.

Serviciul ar putea reduce cu peste o treime călătoria de 19 kilometri cu maşina de la Aeroportul din Melbourne în centrul oraşului, la aproximativ zece minute.

Uber lucrează la proiectul taxiurilor zburătoare împreună cu agenţia spaţială americană NASA şi armata SUA, alături de producătorii Embraer şi Pipistrel, aminteşte DPA.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO