Turiști izgoniți de pe pârtii în Germania, din cauza pandemiei: „Nu pot înțelege acest comportament”

Ultima actualizare: 04-01-2021 13:56

Dorul de o zi petrecută pe pârtie pare greu de stăvilit și în cazul oamenilor din Germania. În weekend, mulți s-au îndreptat spre staţiunile montane din Renania de Nord-Westfalia.

Dar, în timp ce la noi se poate schia, acolo, sezonul încă nu a început, din cauza pandemiei, așa că turiștii au fost întorşi din drum de poliţişti.

Winterberg este o staţiune populară printre iubitorii de schi din Germania. Cu toate că în ultimele zile autorităţile le-au cerut oamenilor să nu se aventureze pe pârtii, din cauza situaţiei sanitare actuale, mulți nu au luat în seamă anunţurile si au pornit la drum, dar au dat peste aglomeraţie pe șosele şi peste autorităţi.

Michael Beckmann, primar Winterberg: „Mulți oameni s-au îndreptat din nou spre orașul nostru, chiar dacă i-am avertizat şi le-am spus: „Vă rog să rămâneți acasă, nu este nimic deschis aici!". Nu pot înțelege acest comportament."

Turist: „Noi nu avem zăpadă unde locuim şi m-am gândit că dacă toată lumea respectă regulile ca şi noi, adică poartă mască şi păstrează distanţa, atunci nu ar trebui să fie o problemă."

Mai multe persoane au fost sancționate pentru că nu purtau mască de protecție, iar în două cazuri au fost depuse acuzații pentru insultă.

Din dorința de a împiedica alte eventuale călătorii de acest fel, poliţia a închis toate căile de acces în zonă.

În Germania au fost raportate duminică peste zece mii de noi infectări cu SARS-CoV-2 şi cel puţin trei sute de decese asociate cu Covid-19. Țara este în carantină până pe 10 ianuarie.

Pe de altă parte, deschiderea staţiunilor de schi din Italia a fost amânată pentru 18 ianuarie, după ce rata de îmbolnăvire a crescut semnificativ de la o zi la alta.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO