Turist deconectat de la aparate, din cauză că familia n-a putut plăti spitalului 7.000 de lire

Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Luni 19 Februarie 2018 16:12
Categorie: Internaţional
Adrian King

Un turist britanic care era în comă, într-un spital din Egipt, a murit din cauză că familia acestuia nu a putut plăti o factură medicală în valoare de 7.000 de lire.

Astfel, medicii au deconectat aparatul care îl ținea în viață, potrivit familei bărbatului de 39 de ani. Pe de altă parte, medicii se apără spunând că nu i-au putut oferi îngrijirile medicale adecvate din cauză că asigurarea sa medicală fusese anulată, scrie tabloidul britanic Daily Mail.

Adrian King și prietena sa se aflau în vacanță, în stațiunea Hurghada, când i s-a făcut rău în timpul unui tur cu cămilele prin deșert. Astfel, el a diagnosticat cu insuficiență renală și i-a fost făcută dializă. Ulterior, a intrat în comă, fiind ținut în viață de aparate. La scurt timp, însă, medici i-ar fi spus prietenei acestuia Nicola Wright că asigurarea sa de sănătate este invalidă și că nu acoperă costurile necesare îngrijirii sale medicale.

Incidentul a avut loc în luna mai a anului trecut, când Adrian King și prietena sa Nicola Wright au plececat în concediu, însă informațiile au apărut în spațiul public abia de curând. Cei doi au organizat o plimbare cu bicicleta și un tur cu cămilele prin deșert. Potrivit acesteia, au fost luați de la hotel în jurul orei 08.45, dar până la prânz King a început să se simtă rău.

„Era foarte cald. Adrian mi-a zis că nu se simte foarte bine, că îi e rău. Nu aveam cum să chemăm o mașină acolo, pentru că eram în deșert. Apoi mi-a zis că nu vrea să se urce pe cămilă și am știut că ceva nu este în regulă”, a spus femeia.

După ce acesta a leșinat, a fost transportat cu microbuzul la un spital local, însă aceștia nu cunoșteau foarte bine limba engleză.

„I-au făcut dializă și apoi au spus că asigurarea sa este nulă. Nu a spus că a făcut stop cardiac sau ceva de genul. Au spus că au oprit îngrijirile pentru că nu existauu fonduri. Atunci au zis că nu vor continua cu dializa, iar apoi a murit. Nu aveam încredere în spital sau în medici. Adrian mi-a zâmbit după câteva zile și doctorul a văzut asta. Mi-a zis că starea lui este mai bună; asta se întâmpla înainte să afle că asigurarea sa e invalidă”, a mai spus ea.

Cu doi ani în urmă, el fusese internat pentru peritonită, astel că asigurarea sa medicală devenise nulă. Din cauza stării de sănătate, el nu a putut să le spună acest aspect medicilor.

Pe de altă parte, tatăl victimei, Charles Bumford în vârstă de 59 de ani acuză Consulatul Britanic. Astfel, el susține că ar fi contactat autoritățile britanice de aproximativ 50 de ori, dar că nimeni nu le-a oferit asistență consulară.

„Un bărbat din spital stătea în camera fiului meu și mi-a zis că asigurarea sa medicală este nulă. „Plătești acum sau îl deconectăm de la aparate”. Nu aveam cele 7.000 de lire pe care i le-a cerut. Înainte să iasă din cameră, a început să închidă aparatele. Nu mi-a venit să cred că autoritățile britanice n-au putut face mai mult. Le-am contactat de 50 de ori”, a spus Charles Bumford.

Spitalul din Hurghada se apără spunând că Adrian King a refuzat să ofere informațiile pe care medicii i le-au solicitat. Potrivit tabloidului britanic, nu există detalii despre tratamentul primit de bărbat în cele cinci zile înainte să moară.

Apropiații acestuia spun că singurul verict primit de la medici a fost insuficiență renală, urmată de un tratament limitat. Stephan Kruper, consultant pe probleme de terapie intensivă la Spitalul Universitar Royal Stoke sysșine că a solicitat medicului legist de la spitalul din Egipt informații privind moartea bărbatului de 39 de ani. Astfel, el a descoperit că acesta ar fi intrat în stop cardiac, dar familia refuză această ipoteză.

„Am primit o scrisoare de la compania de asigurări, în care se preciza că asigurarea sa era nulă, din cauză că el nu le-a declarat medicilor că a fost internat în spital cu peritonită în 2015. Mă revoltă că medicii pot înceta să ofere îngrijiri medicale unui pacient din cauză că plata asigurării a fost oprită din motive tehnice”, a spus Elaine Huxley, mama victimei.

Adrian King Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer
Adrian King Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: Pro TV

ULTIMA ORA. Turist roman impuscat la New York, la cativa metri de Empire State Building
ULTIMA ORA. Turist roman impuscat la New York, la cativa metri de Empire State Building
Turist arestat în Ucraina pentru că şi-a luat o pungă de cartofi prăjiţi în avion
Turist arestat în Ucraina pentru că şi-a luat o pungă de cartofi prăjiţi în avion
O turistă, ucisă din greșeală de poliție, în timp ce vizita o favelă în Rio de Janeiro
O turistă, ucisă din greșeală de poliție, în timp ce vizita o favelă în Rio de Janeiro
Turist spaniol, omorât de un element de decor dintr-o biserică italiană
Turist spaniol, omorât de un element de decor dintr-o biserică italiană
VIDEO PROTVPLUS.RO
Santos Lopez
Povestea bărbatului crescut de ucigașul familiei sale. Tatăl adoptiv, condamnat la 5.000 de ani de închisoare
Anunțul lui Donald Tusk privind un nou summit Brexit la Bruxelles
Macron a decretat ”stare de urgență economică și socială”, după protestele Vestelor Galbene
Laureaţii premiilor Nobel 2018 și-au primit primit distincţiile la Stockholm. FOTO
Igor Dodon a fost suspendat, după ce a refuzat să promulge 5 legi
Pactul global despre migraţii a fost aprobat: ”Nu trebuie să cedăm în faţa fricii ”
jaf Florida
Situația riscantă în care s-a aflat o femeie după ce a descoperit că a fost jefuită
Macron, avertizat de Vestele Galbene înainte de discurs. ”În curând, vom vorbi de insurecţie"
Imagini cu cel mai mare ucigaș în serie din Rusia. Capcana prin care a ucis 78 de persoane
Rusia a urcat pe poziţia a doua în clasamentul ţărilor producătoare de arme
Fostul preşedinte Renault-Nissan rămâne în închisoare în Japonia şi a fost pus sub acuzare
Un om al străzii a găsit pe stradă o pungă cu 17.000 de dolari. Ce a făcut cu banii