Trusă pentru depistarea coronavirusului pe obiecte, în premieră mondială în Japonia. Cât costă

08-02-2021 17:46


Trusă pentru depistarea coronavirusului pe obiecte, în premieră mondială în Japonia. Cât costă

O trusă pentru testarea prezenței coronavirusului pe obiecte este produsă în premieră în Japonia. Kitul poate identifica virusul în aproximativ 100 de minute.

 

Cele 100 de teste din pachet au însă și un preț pe măsură: 2.800 de dolari. Noul kit poate detecta virusul pe suprafețe precum clanţe, robinete şi computere, informează agenţia Kyodo, citată de Agerpres.

Compania Shimadzu Corp. a declarat că intenţionează să furnizeze noul kit unităţilor medicale şi celor care oferă servicii de testare, dar şi centrelor de asistenţă pentru persoane vârstnice sau producătorilor de alimente.

Utilizatorii trusei de testare trebuie să treacă un beţişor cu tampon de vată pe suprafaţa unui obiect şi să îl pună apoi într-un recipient cu soluţie salină. După scoaterea tamponului de bumbac din recipient se aplică reactivi, iar virusul poate fi apoi detectat folosind un test PCR, sau reacţia în lanţ a polimerazei, a precizat compania.

Fiecare kit poate fi utilizat pentru efectuarea a 100 de teste şi costă 302.500 de yeni (2.800 de dolari).

Compania a declarat că îşi propune să vândă o mie de truse de testare anual.

„Prin adăugarea acestui kit ne dorim să oferim modalităţi exhaustive de prevenire a infecţiilor", a declarat un oficial al acesteia.

Shimadzu a comercializat anterior o trusă de testare utilizată pentru detectarea virusului din salivă.

Transmiterea de pe suprafaţe este considerată una dintre modalităţile prin care virusul se poate răspândi de la o persoană la alta.

Potrivit unui studiu realizat de Institutul Naţional de Sănătate (NIH) din Statele Unite, virusul poate rezista până la 72 de ore pe plastic, 48 de ore pe oţel inoxidabil şi 24 de ore pe carton.

Sursa: ProTV / Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO