Trump vrea ca președintele Ucrainei să-l viziteze, deși este în plin proces de destituire

Dată publicare: 03-11-2019 07:16
Dată actualizare: 03-11-2019 07:40


Donald Trump confirma moartea lui Abu Bakr al-Baghdadi - 3

Preşedintele Donald Trump a declarat sâmbătă că şi-ar dori ca preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski să îi facă o vizită la Casa Albă.

"Cu siguranţă pot spune că l-aş invita", a declarat Trump reporterilor în faţa Casei Albe, înainte de a pleca spre New York.

"Mi-ar plăcea să vină la Casa Albă dacă ar dori să vină şi cred că ar dori să vină", a adăugat acesta, potrivit Agerpres.

Apelul telefonic din 25 iulie în care Trump i-a cerut lui Zelenski să îl ancheteze pe rivalul său politic, Joe Biden şi pe familia acestuia, a determinat din partea democraţilor, care deţin majoritatea în Camera Reprezentanţilor, iniţierea unei anchete în vederea demiterii liderului de la Casa Albă.

Procedura de destituire

 

Procedura de destituire din funcţie a preşedintelui american Donald Trump a început joi seară la Washington.

Camera Reprezentanţilor, dominată de democraţi, a votat o rezoluţie prin care dă undă verde anchetei.

Trump este acuzat că a încercat să exercite presiuni asupra Ucrainei pentru a-l investiga pe rivalul său politic, Joe Biden, şi pe fiul acestuia.

Pentru condamnarea lui Trump ar trebui că două treimi dintre senatori să voteze contra lui - o ipoteză puţin probabilă, dat fiind că republicanii controlează jumătate din Camera Superioară.

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO