Protejarea lui Donald Trump le de batai de cap agentilor Secret Service. Resedinta sa e in centrul New York-ului

19-11-2016 10:18

Presedintele ales al Statelor Unite trebuie protejat. Dar resedinta lui se afla in buricul New Yorkului, pe cea mai faimoasa strada din Manhattan.

Iar masurile de securitate, oricum greu de pus in practica, au dus la un adevarat cosmar pentru cei care trec pe acolo.

Pentru prima data dupa decenii, tara are ca presedinte un locuitor al New Yorkului. Tranzitia va dura, bineinteles, pana in ianuarie.

Traversarea bulevardului simbol al New York-ului, Fifth Avenue, a devenit o cursa cu obstacole.

Dispozitivul de securitate care are ca scop protejarea Trump Tower, resedinta presedintelui ales, nu se rezuma doar la bariere, puncte de control si politisti inarmati pana in dinti.

Intregul turn este impanzit de agenti ai Serviciului Secret. Principalele obiective pentru acestia sunt etajele apropiate de nivelul 26, unde se afla birourile lui Trump.

Dar si apartamentele de tip penthouse, in care noul presedintele locuieste alaturi de familia sa. Acolo, geamurile obisnuite au fost inlocuite cu unele rezistente la gloante.

Accesul in lifturi se face doar pe baza unui cod, cunoscut doar de cativa agenti si colaboratori apropiati ai lui Trump. Si in parcari intrarea este supravegheata si restrictionata.

Cei care se ocupa cu masurile de securitate iau in considerare verificarea parcarilor cu caini dresati sa descopere explozibili.

Nu este deloc simplu sa asiguri securitatea presedintelui american intr-o zona aglomerata din inima Manhattanului, cu numeroase birouri, magazine si localuri. Mai ales ca vin sarbatorile de iarna, cand sunt asteptati peste cinci milioane de vizitatori la New York.

Dar, seful politiei da asigurari: "Nu vom inchide permanent Fifth Avenue".

Dispozitivul de securitate costa foarte mult, iar primarul democrat a anuntat ca va solicita fonduri de la guvernul federal ca sa acopere o parte din cheltuieli.
 


VIDEO PROTVPLUS.RO