Trump propune trimiterea armatei SUA în Mexic, după ultimul masacru comis de traficanţi

Ultima actualizare: 05-11-2019 20:55

Cel puţin trei femei şi şase copii dintr-o comunitate mormonă americană stabilită în nordul Mexicului au fost asasinaţi într-o ambuscadă, iar preşedintele SUA a reacţionat. 

Trupurile unei mame şi ale celor patru copii ai săi au fost găsite, ciuruite de gloanţe, la bordul unei camionete calcinate, cu care se îndreptaseră spre frontiera cu SUA, a declarat pentru presă unul din liderii comunităţii mormone, Julian Lebaron, activist anti-infracţionalitate şi văr al femeii asasinate.

Donald Trump a reacţionat pe Twitter, afirmând că ”o familie minunantă şi prieteni din Utah au fost prinşi între două carteluri ale drogurilor care făceau schimburi de focuri”.

”Rezultatul, mai mulţi americani buni au fost ucişi, mai ales copii mici, iar unii au dispărut”, a adăugat el.

Preşedintele american propune Mexicului ajutorul Statelor Unite în vederea ”debarasării de aceşti monştri”, afirmând că ţara sa va face ”o treabă rapidă şi eficientă”.

”Noul preşedinte al Mexicului a făcut din asta o miză importantă, însă cartelurile sunt atât de importante şi puternice, încât, uneori, avem nevoie de o armată pentru a bate o armată”, conchide Donald Trump.

Preşedintele mexican Andres Manuel Lopez Obrador a reacţionat, la rândul său, rapid şi a anunţat că urma să discute cu preşedintele american Donald Trump despre o cooperare cu Statele Unite.

”Toată cooperarea care va fi necesară este lucru despre care voi discuta acum cu Trump”, a declarat preşedintele mexican într-o conferinţă de presă, la palatul prezidenţial, la Ciudad de Mexico.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO