Selfie-urile cu gheișe sunt interzise în Kyoto din cauza turiștilor tot mai agresivi


Ultimul update: Marti 05 Noiembrie 2019 18:11
Data publicarii: Marti 05 Noiembrie 2019 18:04
Categorie: Stiri externe
gheise

Autoritățile nipone din Kyoto au decis să interzică selfie-urile cu gheișe deoarece au fost înregistrate tot mai multe plângeri cu privire la hărțuirea femeilor din dorința de a obține “fotografia perfectă”.

 

Fotografiile de tip selfie sunt interzise în principalele cartiere populate de gheișe, în Kyoto, în urma plângerilor tot mai dese împotriva turiștilor care au început să le agreseze, potrivit The Guardian.

Interdicția a fost introdusă pe anumite bulevarde din cartierul Gion, unde amenda pentru turiștii "insistenți" este de 70 de dolari.  „Poluarea turistică” este o problemă din ce în ce mai gravă în Kyoto, unde turiștii vizitează templele antice și admiră gheișele și ucenicele “maiko” îmbrăcate în kimono elaborate.

Ca răspuns la plângerile venite din partea rezidenților și a proprietarilor de restaurante, autoritățile au anunțat că îi vor amenda pe turiștii agresivi cu aceste femei. Cartierul găzduiește restaurante exclusiviste, unde geiko și maiko distrează clienții.

Prin această măsură se urmărește ca vizitatori să aibă mai mult respect pentru cartier și pentru simbolurile sale.

Într-un proiect pilot care se va derula la începutul lunii decembrie, turiștilor li se amintește să țină seama de maniere, printr-o aplicație pentru smartphone, care transmite un mesaj în chineză și engleză imediat ce vor ajunge la 1 km distanță de cartierul Gion.

Astfel, turiștii sunt rugați să ceară permisiunea pentru a face poze cu gheișele și să nu le atingă fără voia lor sau le oblige să pozeze pentru ei.

Sursa: Guardian

VIDEO PROTVPLUS.RO