Trump: "Informatiile despre contactele repetate cu Moscova sunt false". Ce a anuntat despre decretul impotriva imigratiei

donald trump

Presedintele Trump va inlocui in curand interdictia de calatorie cu un ordin executiv adaptat deciziilor judecatoresti.

Reprezentantii Departamentului de Justitie au anuntat joi seara ca presedintele Donald Trump va semna curand un nou ordin executiv pentru a inlocui interdictia de calatorie pentru cetatenii din sapte tari musulmane, a carei implementare a fost blocata de magistratii din San Francisco. Mai mult, presedintele republican a precizat ca acest ordin va fi adaptat deciziilor luate de catre justitia din Statele Unite, relateaza news.ro.

Avocatii DOJ au cerut instantei de apel sa nu considere o hotatare anticipata cu privire la suspendarea permanenta a controversatului ordin executiv, pentru ca presedintele are de gand sa inlocuiasca interdictia de calatorie. ”Procedand in acest mod, presedintele va elimina orice obstacol care sta in calea protejarii imediate a tarii, in loc sa se implice intr-un proces indelungat”, se arata intr-un document depus de DOJ la Curtea de Apel din San Francisco.

Presedintele Donald Trump a argumentat ca interdictia de calatorie este necesara pentru a proteja natiunea de viitoare atentate ale militantilor islamisti, facand referire la atentatele de la WTC. Respectivul ordin executiv interzicea temporar, pentru o perioada minima de 90 de zile, intrarea cetatenilor din sapte tari predominant musulmane in Statele Unite.

Printre tarile vizate de ordin se numara Iran, Irak, Libia, Siria, Somalia, Sudan si Yemen. Judecatorul James Robart a interzis la nivel national aplicarea interdictiei, iar decizia sa a ramas in picioare in urma unei hotarari a Curtii de Apel din San Francisco.

Citește și
trump benjamin
Trump, despre conflictul din Orientul Mijlociu: "Doua state, un singur stat, mi-e indiferent". Ce a spus premierul israelian
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

Totodata, Trump a insistat ca administratia sa functioneaza "ca o masinarie perfect unsa", respingand informatiile potrivit carora exista haos, criza si frictiuni in interiorul echipei de la Casa Alba. Presedintele american a sustinut totodata ca nu face altceva decat sa-si indeplineasca "promisiunile din campanie" pentru "a reda poporului guvernarea", relateaza Agerpres.

Trump s-a plans ca "a mostenit un haos", atat la nivel intern, cat si extern si a atacat din nou "presa care nu este onesta", sustinand ca prin relatarile sale mass media face un deserviciu tarii. Liderul de la Casa Alba a denuntat manifestarile de "ura" la adresa sa, acuzand indeosebi postul de televiziune CNN, si s-a declarat "uimit" de informatiile negative care apar despre el in mass media americana. "Este atata ura", s-a plans el, acuzand faptul ca primeste "lovituri constante" din partea anumitor organizatii media.. "Publicul deja nu-i mai crede", a insistat el, referindu-se la CNN. Presedintele republican a recunoscut totusi ca unele actiuni ale sale au fost nepopulare, dar a insistat ca au fost necesare pentru securitate.

In ceea ce priveste scurgerile catre presa legate de administratia sa, Trump a declarat ca a cerut Ministerului Justitiei sa ancheteze filtrarile "criminale" de informatii si a dat drept exemplu convorbirea sa telefonica de la sfarsitul lui ianuarie cu presedintele mexican Enrique Peńa Nieto. El a insistat ca nu-i pasa prea mult faptul ca a fost facut public continut discutiei, pentru ca "nu era atat de important", dar ca il ingrijoreaza faptul ca ar putea ajunge in presa informatii mai sensibile.

Referitor la relatia cu Rusia, Trump a apreciat ca, daca reuseste sa aiba o relatie pozitiva cu aceasta tara, "ar fi un lucru bun, nu rau", atat pentru SUA, cat si pentru intreaga lume. "Daca avem o relatie buna cu Rusia, credeti-ma, este un lucru bun, nu rau", a spus Trump, adaugand ca ar fi "mult mai usor" sa fie "dur" cu Rusia, dar ca el isi doreste "sa faca ceea ce trebuie", pentru interesele SUA si ale intregii lumi.

Trump a reiterat totodata ca nu are "nimic" in Rusia, nici "acorduri", nici "imprumuturi", calificand drept "stiri false" informatiile privind posibilele contacte ale membrilor echipei sale cu agenti ai serviciilor de informatii din Rusia. "Nu am imprumuturi in Rusia, nu am nimic in Rusia, nu am acorduri in Rusia", a insistat Trump.

In ceea ce-l priveste pe fostul sau consilier pentru securitate nationala, Trump a declarat ca i-a cerut demisia lui Michael Flynn deoarece nu a fost multumit de modul in care acesta a comunicat informatiile vicepresedintelui Mike Pence. "Nu cred ca a facut ceva gresit. Ba chiar a facut un lucru bun" prin faptul ca a vorbit cu oficialitati ruse. "Problema este ca nu i-a comunicat (acest lucru) in mod corespunzator vicepresedintelui nostru si apoi a spus ca nu-si mai aminteste", a declarat Trump.

Totodata, liderul de la Casa Alba si-a reiterat intentia de a construi "un mare zid" la granita cu Mexicul care nu va fi "o gluma, ca cel actual", si a afirmat ca se va implica personal pentru "a reduce costul" constructiei, estimat la peste 21,6 miliarde de dolari.

"Va fi un zid mare. Si il voi negocia eu, astfel ca pretul va scadea, la fel ca si restul lucrurilor pe care le-am negociat pentru administratie", a mai spus Trump in conferinta de presa care nu aparea pe agenda Casei Albe si in timpul careia a mentionat, ca si in alte randuri, ca Mexicul va fi cel care va achita in cele din urma factura. Presedintele american a mai apreciat ca din cauza lipsei de control la frontiera, SUA se transforma "intr-o natiune infestata de droguri" care "au devenit mai ieftine decat bomboanele".

 

Articol recomandat de sport.ro
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Citește și...
Newsweek: Aliati ai SUA au interceptat convorbiri ale administratiei lui Trump cu oficiali rusi inca dinainte de investire
Newsweek: Aliati ai SUA au interceptat convorbiri ale administratiei lui Trump cu oficiali rusi inca dinainte de investire

Cel putin un aliat al SUA a interceptat, inainte ca Donald Trump sa fie investit presedinte, comunicatii intre consilieri ai acestuia si oficiali guvernamentali rusi, scrie publicatia Newsweek in editia de miercuri, citand surse ramase anonime.

Trump, despre conflictul din Orientul Mijlociu:
Trump, despre conflictul din Orientul Mijlociu: "Doua state, un singur stat, mi-e indiferent". Ce a spus premierul israelian

Donald Trump n-a ratat ocazia sa bulverseze politica americana in Orientul Mijlociu, in prima intalnire avuta cu seful guvernului israelian.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Kirilo Budanov: Federația Rusă a știut despre planificarea unui atac terorist în regiunea Moscova încă din februarie
Kirilo Budanov: Federația Rusă a știut despre planificarea unui atac terorist în regiunea Moscova încă din februarie

Conform declarațiilor șefului spionajului militar ucrainean, Kirilo Budanov, Rusia era conștientă încă din luna februarie de planurile pentru atacul terorist din Moscova, însă a ales să nu intervină.

 

 

 

 

 

Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu
Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, că din semnalele primite din rândul societăţii, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend.