Trump a declarat intr-un interviu ca se intelege foarte bine cu Putin: "Suntem o putere nucleara grozava, ei la fel"


Ultimul update: Duminica 16 Iulie 2017 07:02
Data publicarii: Joi 13 Iulie 2017 08:03
Categorie: Stiri externe
vladimir putin, donald trump, melania, trump, intalnire,

Presedintele Statelor Unite, Donald Trump, a declarat miercuri noaptea ca se intelege ”foarte bine” cu omologul sau de la Kremlin, Vladimir Putin.

Aceasta declaratie a aparut intr-un interviu acordat la doar cateva zile dupa intalnirea mult asteptata dintre cei doi lideri, care a avut loc in marja summitului G20 de la Hamburg, transmite BBC.

De asemenea, miliardarul republican si-a exprimat siguranta cu privire la faptul ca presedintele rus ar fi preferat-o pe Hillary Clinton la Casa Alba.

Mai multe institutii ancheteaza implicarea agentilor rusi in alegerile prezidentiale, precum si posibilele legaturi dintre reprezentantii Kremlinului si asociatii campaniei republicane a lui Donald Trump.

Serviciile de informatii au concluzionat deja ca agentii rusi au incercat sa se implice in alegeri pentru a inclina balanta electorala spre Donald Trump, considerat mult mai favorabil lui Putin.

"Oamenii au spus... oh, ei nu ar trebui sa se inteleaga. Bine, unde sunt acum oamenii care spun asta? Eu cred ca ne intelegem foarte, foarte bine. Suntem o putere nucleara grozava, iar ei sunt asemenea. Nu are logica ideea de a nu avea niciun tip de relatie", a declarat presedintele american intr-un interviu pentru Christian Broadcasting Network.

De asemenea, miliardarul american a atras atentia asupra ultimului armistitiu din razboiul civil sirian, pentru a demonstra cat de bine poate sa mearga cooperarea cu Putin.

Donald Trump a incercat in interviu sa distruga ideea ca interferentele ruse au avut drept scop inclinarea balantei electorale spre tabara republicana, sustinand ca rusii o preferau mai degraba pe Hillary Clinton.

"Daca Hillary ar fi castigat, atunci armata noastra ar fi fost decimata. Energia noastra ar fi fost mult mai scumpa. Lui Putin nu-i plac aceste lucruri la mine. Iar de asta spun ca: de ce m-ar fi vrut pe mine?"

Sursa: News.ro

VIDEO PROTVPLUS.RO