"Orasul Molarilor", tranzitat de americanii atrasi de preturile mici ale servicilor stomatologice. Unde se afla acesta


Ultimul update: Sambata 15 Iulie 2017 07:15
Data publicarii: Miercuri 12 Iulie 2017 18:39
Categorie: Stiri externe

"Bine ati venit in orasul Molarilor" - Salutul sugereaza reputatia neobisnuita a unui oras mexican cu o densitate de medici stomatologi iesita din comun.

In timp ce administratia Trump se cazneste de luni de zile sa schimbe legea asigurarilor de sanatate, americanii care nu-si permit tratament stomatologic trec granita in Mexic, atrasi de tarifele de 5 ori mai mici.

Mai rar asa oameni prietenosi precum localnicii din Los Algodones. Strainii sunt abordati cu propuneri ce amintesc de ofertele de cazare de prin statiunile turistice ale Romaniei. Toti sunt ispititi cu un chilipir de nerefuzat. Reclamele obisnuite in spatiile urbane sunt inlocuite cu oferte pentru coroane dentare, detartraj ori implanturi.

Intermediarii care aduna pacienti pentru dentistii mexicani n-au timp sa se plictiseasca in strada, pentru ca vecinii americani dau navala sa-si rezolve problemele stomatologice, atrasi de tarifele mici.

Pacient: "Diferenta de cost este ridicola. Mi-am mai facut lucrari dentare aici si atunci am economisit cam 20 de mii de dolari."
Pacient: "In SUA m-ar costa 2 mii de dolari, fata de 400 de dolari. Aici e o diferenta semnificativa, mai ales cand ai 5 copii acasa."

In Statele Unite, tratamentele stomatologice pot fi exorbitant de scumpe pentru cei care nu au asigurari de sanatate private cuprinzatoare.

E jenant pentru ca America trece drept una dintre cele mai bogate tari ale lumii, dar accesul la dentist depinde de nivelul de trai.

Doctorii mexicani dau asigurari ca folosesc aceleasi echipamente si produse ca in Statele Unite.

Toti sunt doctori cu drept de practica, au echipamente noi si lucreaza steril.

Fenomenul turismului stomatologic in Mexic a luat asemenea proportii incat a devenit subiect de documentar pentru o televiziune britanica.

Consultatii stomatologice gratuite pentru 2.000 de copii. Cea mai mare problema apare la varsta de 6 ani
Robotii care ne pot face dinti noi, perfecti, in numai 10 minute. Proteza a devenit istorie
O dantura noua in cateva ore. Ultima descoperire a stomatologilor asigura ca nu veti mai avea niciodata probleme cu cariile
VIDEO PROTVPLUS.RO