Tribul din Papua Noua Guinee care inca pastreaza mumiile stramosilor lor. Imaginile inedite surprinse in salbaticie

18-08-2016 12:55


trib Papau Noua Guinee - AFP/Getty

Un fotograf a surprins niste poze extraordinare, intr-un trib din Papua Noua Guinee. Cei din trib inca traiesc dupa vechile reguli si chiar isi mumifica stramosii.

Fotograful a reusit sa surprinda momentul in care capetenia tribului Dani, Eli Mabel, in timp ce cara ramasitele mumificate ale unui stramos din trib Agat Mamete Mabel, in satul Wogi, din zona de vest, in Papua Noua Guinee.

Cei din tribul indigen, care traieste intr-o zona muntoasa, rupta de restul lumii, obisnuia sa isi mumifice stramosii, ceea ce ii pastra intr-o stare intacta cel putin 100 de ani, conform Daily Mail.

Acest obicei nu mai este practicat, insa oamenii din tribul Dani inca pastreaza mumiile, ca un simbol si in semn de respect pentru stramosii lor.

In ultimii ani, tribul Dani a devenit o atractie turistica, multi curiosi venind sa vada cum traieste in epoca moderna unul dintre putinele triburi indigene ramase in lume. O parte dintre reprezentantii tribului chiar le-au aratat turistilor cateva dintre traditiile lor.

Tribul a fost descoperit, din greseala, de zoologul si filantropul american Richard Archbold, in timp ce se afla intr-o expeditie in Papua Noua Guinee, in 1938.

Sursa: Daily Mail

VIDEO PROTVPLUS.RO