Torturata cu socuri electrice timp de 18 ani. Povestea tinerei care a trait in sclavie

Ultima actualizare: 03-05-2012 00:38
rapitori

Jaycee Dugard, o tanara din SUA, a trait ultimii 18 ani intr-o teroare continua. A fost rapita si amenintata cu un pistol cu electrosocuri daca incerca sa fuga. Dupa ani de chin, fata si-a recapatat libertatea, iar rapitorii si-au primit pedeapsa.


Philip Garrido, acum in varsta de 60 de ani, a folosit un pistol cu eletrosocuri cu care o ameninta pe Jaycee in fiecare zi. Pistoalele cu electrosocuri sunt considerate in multe state ale lumii, instrumente de tortura, motiv pentru care sunt interzise sau folosite cu restrictii.

Potrivit Wikipedia, in Statele Unite, acolo unde a avut loc rapirea, pistoalele cu electrosocuri nu sunt considerate arme de foc si pot fi achizitionate pe baza unui permis in 43 de state. Sunt insa interzise in Columbia, Hawaii, Massachusetts, Michigan, New Jersey, New York, Rhode Island si Wisconsin, in vreme ce in Connecticut si Illinois sunt legale, dar sunt folosite cu restrictii.

Detaliul ca Philip Garrido a folosit un astfel de mod de o teroriza pe Jaycee l-a facut pe judecatorul cazului, Douglas Phimister, sa-i dea pedeapsa maxima lui Philip Garrido: 431 de ani de inchisoare, considerand ca tratamentul a fost diabolic si reprobabil.

“Practic ati luat o fiinta umana si ati transformat-o intr-un scalv, intr-o mobila de care va puteati folosi cum doreati. Ati reinventat scalvia, asta ati facut”, i-a spus judecatorul lui Philip Garrido.

Jaycee a fost rapita, in 1991, pe cand avea 11 ani. Fata se intorcea de la scoala si a fost data disparuta imediat, cazul ei devenind celebru. Fata a fost tinuta captiva timp de 18 ani, obligate sa stea intr-o curte ascunsa din Antioch, California, unde traia cu cele doua fiice ale lui Philip Garrido. Fata nu a putut parasi curtea in care a fost tinuta sechestrata timp de patru ani.

Philip Garrido a avut si un complice: sotia lui, Nancy Garrido care a fost condamnata la 36 de ani de inchisoare.

Philip Garrido a fost eliberat pentru buna purtare in august 1988, dupa ispasise 11 din cei 50 de ani de inchisoare la care fusese condamnat pentru rapirea si violarea Katherinei Callaway Hall in 1976.

Politistii au ratat doua sanse de a o salva pe Dugard in noiembrie 2006 si in iulie 2008, cand Philip Garrido a fost interogat de autoritati pentru tulburarea linistii publice si a fost cercetat pentru ofense aduse vecinilor.

Philip Garrido a fost vazut la UC Berkeley in august 2009, cu doua fete care mai tarziu au fost identificate ca fiind fiicele lui. Politistii l-au observat cum impartea pamflete religioase si i-au cercetat trecut infractional. Asa au ajuns sa afle cine este cu adevarat barbatul, iar o zi mai tarziu l-au arestat pe el si pe sotia lui.

Dupa 2 ani de procese, cei doi si-au primit sentinta, in vreme ce Dugard a primit 20 de milioane de lire despagubire pentru ca politia nu s-a ocupat corespunzator de cazul ei. Acum, ea planuieste sa scrie o carte despre experienta infioratoare a celor 18 ani petrecuti in captivitate.

Citeste si:

Ingropati in noroi si inconjurati de foc. Posedatii, lecuiti printr-un ritual de exorcizare bizar

Gafa Ministerului Educatiei. Bacalaureatul s-a modificat. Noul calendar al probelor

Viata dincolo de moarte. Mormintele care spun povestea celui ingropat. Cum este posibil


 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO