Tornadă extrem de puternică în Tennessee, SUA. Cel puțin 25 de oameni au murit

Ultima actualizare: 04-03-2020 18:45

Cel puţin 25 de persoane au murit în statul american Tennessee în urma unei tornade extrem de puternice.

Sute de case au fost făcute una cu pământul de furtuna care a avut o forţă neobişnuită.

Locuitorii au fost luaţi prin surprindere pentru că alerta a fost dată doar cu câteva minute înainte ca vijelia să măture totul în cale.

Meteorologul unui post de televiziune din Nashville a văzut tornada și imediat și-a alertat colegii aflați afară.

După doar câteva secunde, haosul s-a instalat, iar vântul turbat a distrus totul în cale. Scenele s-au derulat noaptea, când mulți dormeau. Așa că, treziți de coșmarul dezlănțuit, au avut puțin timp la dispoziție pentru a se adăposti.

Localnic: „Sunt aici pe strada principală din Nashville, Tennessee, unde furtuna a lovit foarte tare. Vă voi arăta ce este în spatele meu. Puteţi vedea acea camionetă, răsturnată pe o parte, ca o jucărie, iar mai departe, faţada unui magazin a fost în totalitate smulsă, ca să vă daţi seama de puterea tornadei de mai devreme. Între timp, oamenii de aici din Nashville încearcă să îşi revină şi să îşi dea seama de ce s-a întâmplat asta.”

Cei care au ajuns în adăposturile aflate în subsolul locuințelor s-au văzut blocați înăuntru de bucățile de acoperiș și de copaci. Și au avut nevoie de ajutor.

Iar peisajul lăsat în urmă este dezolant. De pildă, mașini aruncate unele peste altele într-o parcare, de parcă ar fi niște jucării.

Piscina unui hotel a fost transformată în groapă de gunoi. Acolo au ajuns resturile smulse de vânt de pe construcțiile din apropiere. Școlile și instituțiile publice rămân închise până când clădirile vor fi refăcute sau declarate sigure.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO