Alerta de securitate pe aeroportul din Koln. Un barbat care a intrat intr-o zona restrictionata a fost arestat si interogat

Ultima actualizare: 02-06-2016 07:01
aeroport koln

Toate zborurile de pe aeroportul din Koln au fost suspendate temporar din cauza unei brese de securitate, relateaza The Independent, citand presa germana.

UPDATE Barbatul care a intrat intr-o zona restrictionata a aeroportului Koln-Bonn si care a declansat o alerta de securitate ce a dus la consemnarea tuturor curselor la sol a fost arestat, a anuntat politia citata de Deutsche Welle.

“Un barbat a fost identificat si adus la sectie” a declarat o purtatoare de cuvant a Politiei, scrie news.ro.

Barbatul este interogat in prezent, potrivit autoritatilor, in timp ce surse apropiate anchetei au declarat sub acoperirea anonimatului ca suspectul se grabea sa prinda un avion.

Toate cursele de pe aeroportul Koln-Bonn au fost suspendate luni dimineata, dupa ce o persoana a evitat controalele de securitate. Cinci avioane care se aflau pe pista s-au intors inapoi la terminale, ca masura de precautie, dar oamenilor aflati la bord nu li s-a permis sa coboare.

De asemenea, Terminalul 1 a fost evacuat, iar toti cei aflati inauntru sunt inca in curs de verificare.

Potrivit cotidianului din Koln "Koelner Stadt-Anzeiger" a anuntat pe site ca Ministerul de Interne a activat o celula de criza care se ocupa de incident.

Un incident similar a avut loc in luna martie, cand o femeie a evitat controalele de securitate. Circa 1.000 de pasageri au fost afectati de intarzieri.

Aeroportul Koln-Berlin este al saselea ca trafic din Germania. Potrivit site-ului sau, este tranzitat de peste noua milioane de pasageri pe an.

Toate avioanele care se aflau pe pista s-au intors inapoi la terminale, ca masura de precautie.

Suspectul a fost descris de presa germana ca "un barbat inalt, care purta pantaloni rosii"

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO