Dezvaluirile emotionante facute de sotul profesoarei care si-a pierdut viata pe Everest. "A murit in bratele mele"

Ultima actualizare: 02-06-2016 07:01
Maria Strydom si sotul

Maria Strydom, profesoara din Australia, si-a pierdut viata in timp ce escalada muntele Everest, pe 20 mai.

Se pare ca aerul rarefiat si presiunea scazuta i-au fost fatale femeii, care a acuzat o slabiciune severa atunci cand a ajuns la una dintre baze, dar acum, sotul ei a dezvaluit cum aceasta i-a murit in brate.

Mariei i s-a facut rau inainte de a reusi sa ajunga la baza II. Sotul ei era si el cu ea, in aceeasi expeditie, insa acesta s-a ales doar cu cateva rani.

Dupa moartea sotiei sale, Robert Gropel a povesit pentru The Guardian cum s-au desfasurat ultimele minute din viata sotiei sale.

“Am intrebat-o ‘te superi daca urc pana sus’? iar ea mi-a zis ‘nu, urca, iar eu te astept aici, jos’. De unde eram pozitionati traseul nu dura mai mult de 15 minute. Cand am ajuns pe culmea Everestului, nu mai era nimic special pentru ca ea nu era cu mine” a povestit barbatul pentru The Guardian.

Sambata, australianca Maria Strydom, a inceput sa aiba rau de altitudine, dar a reusit sa ajunga la tabara IV. In varsta de 34 de ani, Maria Strydom nu s-a mai putut deplasa mai jos de baza IV, iar echipa de salvare nu a putut ajunge la ea.

Barbatul este acum plin de remuscari si se simte vinovat pentru moartea sotiei sale. “Sunt sotul ei, este datoria mea sa imi protejez sotia si sa o aduc acasa, normal ca ma invinovatesc. Inca nu pot sa ma uit la fotografii cu ea pentru ca imi frange inima, a murit in bratele mele".

Maria a murit in bratele sotului, in timp ce coborau Everestul. Desi a primit medicamente si colegii au incercat sa ii dea mai mult oxygen, starea femeii nu s-a imbunatati. Brusc a cazut si nu s-a mai putut face nimic pentru ea.

Maria si Robert, amandoi vegani, militau pentru acest regilm de viata si isi propusesera sa escaladeze cel mai inalt varf de munte de pe fiecare continent.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO