Teroristul in tricoul lui Arsenal lucra la metrou si avea acces la tunelul de sub Parlament: "E o rusine pentru MI5"


Ultimul update: Vineri 09 Iunie 2017 00:10
Data publicarii: Marti 06 Iunie 2017 16:06
Categorie: Stiri externe
Khuram Butt

Unul dintre teroristii responsabili de atacul de sambata din Londra, Khuram Butt se afla in vizorul serviciilor de informatii, dar i s-a permis sa lucreze la metroul din Londra si sa aiba acces la tunelul de sub Parlamentul britanic, scrie Daily Mail.

In varsta de 27 de ani, Khuram Butt este teroristul care a atacat nevinovati in Londra, sambata noapte, imbracat in tricoul lui Arsenal, al carui fan era.

"Implicarea sa in atentat este o rusine pentru politie si MI5 care nu suspectau ca planuieste un atac", scrie Daily Mail. Totodata, barbatul a aparut intr-un documentar despre jihdisti al Channel 4, unde a fluturat un steag al asa numitului Stat Islamic. La 4 luni dupa ce a aparut in acest documentar s-a angajat la metroul londonez.

Khuram Butt, de origine pakistaneza, a scris pe profilul sau de Whatsapp pe 10 mai: “Allah spune (Coran 94:6) – Intr-adevar, prin greutati vine usurarea”. El a trimis ultimul mesaj folosind serviciul online miercuri, la ora locala 18.59 (20.59 ora Romaniei) – cu trei zile inainte de atac.

In loc de fotografie cu el la profil, Butt avea tot un pasaj din carti religioase islamice: “Vorbeste drept, vorbeste bland, vorbeste politicos, vorbeste corect, vorbeste cu bunatate, vorbeste elegant, nu vorbi in van”.

Butt, tata a doi copii, poreclit Abz, a lucrat la KFC si la metroul din Londra, unde avea acces la tunelul de sub parlamentul britanic, desi se afla in vizorul serviciilor de securitate. El ii numea pe musulmanii fara barba necredinciosi, nu discuta direct cu femeile si a fost dat afara dintr-o moschee pentru ca a strigat la credinciosi ca nu se comporta ca niste musulmani adevarati. De asemenea, a lansat injurii si a amenintat un lider musulman britanic care s-a pronuntat impotriva celor doi islamisti care l-au ucis in 2013 pe soldatul Lee Rigby.
 

Sursa: Daily Mail

VIDEO PROTVPLUS.RO