Tensiuni tot mai mari intre Siria si restul lumii.Al-Assad refuza propunerile trimisului special ONU

Dată publicare: 14-03-2012 07:14
Dată actualizare: 12-06-2012 18:10


Kofi Annan

Presedintele sirian Bashar al-Assad a respins eforturile trimisului special ONU si al Ligii Arabe Kofi Annan de a media o rezolutie a conflictului, au declarat trei oficiali al administratiei SUA marti pentru CNN.

 

Sursele spun ca al-Assad a raspuns propunerilor lui Annan refuzand sa il recunoasca pe acesta din urma ca reprezentantul Ligii Arabe si sustinand ca nu va lua nicio masura pana cand opozitia nu depune armele.

Annan, fost secretar general al ONU, a declarat anterior ca a facut "propuneri concrete" oficialilor din guvernul sirian dupa ce s-a intalnit la sfarsit de saptamana cu al-Assad la Damasc. Marti, inainte de a primi raspunsul, Annan s-a intalnit in Turcia cu oficiali ai guvernului si membri ai opozitiei siriene.

"Odata ce voi primi raspunsul lor, vom sti cum sa reactionam", a declarat Annan. "Dar trebuie sa spun ca violentele trebuie sa inceteze. Poporul sirian a trecut prin (multe). Merita ceva mai bun".

Annan s-a intalnit marti cu Burhan Ghalioun, liderul Consiliului national sirian care a reprezentat opozitia in reuniunile internationale. Discutiile au fost "productive" iar consiliul a promis "cooperare deplina" in eforturile viitoare, a declarat Annan.

Insa productivitatea a fost greu de masurat. Eforturi diplomatice repetate de a rezolva conflictul sirian au esuat. Consiliul de Securitate al ONU a abordat problema luni, cu Statele Unite si Marea Britanie solicitand obtinerea rapid a unei rezolutii iar Rusia avertizand impotriva invinovatirii unilaterale.

 

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO