Televiziunea armatei ruse: "Romania pregateste o ofensiva impotriva Transnistriei". Care este riscul unui razboi

Ultima actualizare: 06-06-2015 07:15
elicopter Puma si soldati romani FOTO DVIDS

Postul oficial al Armatei Federatiei Ruse, Zvezda TV, vorbeste miercuri despre un posibil atac romanesc peste Prut, citand “mass-media”

Atacarea nerecunoscutei republici transnistrene este serios discutata in Romania”, afirma Zvezda TV, postul oficial al armatei ruse. Acesta il citeaza pe “analistul politic” Ernest Vardanian, care a facut afirmatia pentru site-ul Politnavigator.

In conducerea Romaniei exista doua opinii privind posibilitatea unei interventii in Moldova si Transnistria”, sustine Vardanean. “Premierul Ponta e de-a dereptul nerabadator sa gaseasca o provocare ce sa-i permita sa trimita trupe in Moldova. Presedintele Klaus Iohannis este mai moderat, deoarece Angela Merkel l-a convins personal sa nu faca nimic inca. Cuvantul cheie este inca”.

Potrivit aceluiasi analist, “Romania si Occidentul nu exclud un scenariu militar”, care nu ar ingrijora insa Moscova, care “nu se va implica intr- aventura in Moldova”.

De origine armeana, Ernest Vardanean este un jurnalist moldovean care in 2010 a fost arestat de fortele Tiraspolului, fiind acuzat de tradare si spionaj in favoarea Republicii Moldova. Un an mai tarziu a fost eliberat de transnistreni, desi initial fusese condamnat la 15 ani de inchisoare. In ultimii ani a activat ca jurnalist independent si a predat la Universitatea din Chisinau.

“Politnavigator”, site-ul unde a aparut prima data informatia, se prezinta drept un proiect de “stiri din Ucraina si Crimeea”, care publica articole mai degraba critice la adresa actualului regim de la Kiev.

Tot miercuri, vicepresedintele Dumei de la Moscova, Serghei Jelezniak, atragea atentia ca ar putea izbucni un conflict militar in regiune in cazul unui atac asupra fortelor rusesti de mentinere a pacii din Transnistria. “Rusia nu va putea sa nu intre in razboi” a avertizat Jelezniak

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
MASKED SINGER ROMANIA
Monstrulica și-a dezvăluit identitatea la Masked Singer România. Oana Zavoranu era sub mască

07:20
Alt Text!
Exclusiv PRO TV Plus
Primul român care a învins în UFC vrea următoarea victorie. Nicolae Negumereanu vrea să scrie istorie la Las Vegas

09:15
Alt Text!
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Întrebarea Mesei Rotude cu Andrei Aradits: "M-aș căsători cu Adi Nartea"

39:07
Alt Text!
Promo
PROMO Femeia Alege - Venirea concurentului MAX i-a dat Romaniței planurile peste cap

00:30
Alt Text!
ShARE ÎN BUCATE
Share în bucate cu Alex Petricean - Mămăligă fiartă în zer, cu ciuperci

21:04
Alt Text!
ePlan
Schimbări de comportament, tendințe, evoluție ecosistem si oportunități de dezvoltare deschise prin eMAG Marketplace cu Florin Filote - Vicepreședinte eMAG pentru marketplace și vânzări corporate

30:44
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 24 octombrie 2021

43:00
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Radu Mihaiu, primarul sectorului 2, recunoaște că are centrală de apartament. De ce nu ajunge agentul termic în sector?

30:29
Alt Text!
Visuri la cheie
Cinci motive pentru care ai nevoie de o asigurare pentru locuință

01:16
Alt Text!