Telenovela juridica: parintii isi disputa la extrem custodia fiicei

Ultima actualizare: 27-08-2012 22:46

O fetita de trei ani si jumatate cu dubla cetatenie, franceza si rusa, este cautata in intreaga Europa. A fost rapita vineri, se pare, chiar de cea care i-a dat viata.

Acesta nu este decat cel mai recent episod al bataliei purtate de parintii fetei pentru custodia ei. De aceasta data, Elise a fost rapita in plina zi, din bratale tatalui, in orasul Arles din sud-estul Frantei.

Politistii, jandarmii si vamesii francezi au instituit filtre in toata tara, iar sambata seara alerta a fost extinsa la nivelul intregii Europe.

Tatal fetei, Jean - Michel Andre, este convins ca femeia implicata era fosta lui sotie.

In 2007, justitia franceza a incredintat fetita tatalui, un oceanograf cunoscut. Ulterior, mama a dus-o cu forta in Rusia, de unde in septembrie 2008 a recuperat-o tatal. Mama fetitei, Irina Belenkaya, a inceput atunci sa colinde studiourile de televiziune din Rusia pentru a-si sustine cauza.

Intr-o autentica telenovela juridica, fiecare dintre parinti a capatat in tara lui custodia fiicei, obtinand chiar mandat de arestare impotriva celuilalt parinte. Faptul ca fetita este nascuta in Rusia, iar intre cele doua tari nu exista o conventie privitoare la asemenea cazuri, complica situatia.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO