Târgul "Spiritul Crăciunului" de la Londra dictează moda decorațiunilor din acest an. Ce se caută
Spiritul Crăciunului se face simţit nu doar la noi, ci şi la Londra. Britanicii care nu vor să îşi împodobească bradul şi casa cu decoraţiunile din anii trecuţi pot să se inspire de la târgul anual dedicat sărbătorilor de iarnă, care a început deja.
Iar o plimbare printre standuri arată că nu se mai poartă globurile şi decoraţiunile tradiţionale, ci unele cât mai originale.
Târgul "Spiritul Crăciunului", deschis la Londra, este locul in care sunt prezentate cele mai noi tendinţe în materie de decoraţiuni festive. Se caută produse făcute manual şi inspirate din diferite culturi.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
La un stand, de pildă, se găsesc globuri în formă de animale, o replică a unui palat oriental, un lampadar inspirat din steaua care se pune în vârful bradului de Crăciun și un suport de lumânări cu ștrasuri colorate.
Nicky Marks, reprezentantă a unei firme: "Îmi place tot ce e colorat aprins. Doar Crăciunul e despre bucurie şi culoare, nu?”
În altă parte sunt expuse calendare de lemn care numără zilele rămase până la Crăciun. Fiecare este reprezentată de un sertăraş în care se pot pune dulciuri, jucării sau chiar bijuterii.
Populare, mai ales în rândul turiştilor, sunt decoraţiunile cu temă britanică. Niște busturi în miniatură ale reginei sau mini statuete ale câinilor ei sunt făcute de o poloneză.
Ania Zankowska, reprezentantă a unei firme: "E un omagiu pentru Marea Britanie. Am venit aici pentru o vacanţă scurtă şi m-am îndrăgostit nebuneşte de ţară şi de Londra. Şi mama n-a mai putut să mă târască înapoi în Polonia."
La mare căutare sunt şi felicitările 3D, inspirate din arta japoneză numită Kirigami. Acestea sunt tăiate cu laserul şi sunt atât de elaborate încât realizarea uneia poate dura până la şase săptămâni.
David Falkner, reprezentant al unei firme: "Concepem modelul, ne imaginăm cum ar arăta din toate unghiurile posibile şi apoi le facem în aşa fel încât să se plieze şi felicitarea să se închidă perfect. E o artă asiatică, dar are rădăcini şi în felicitări de Crăciun din Anglia victoriană."
Exista oferte și pentru cei care vor decoraţiuni personalizate. Târgul își va închide porțile duminică.