Țara în care o persoană moare de COVID-19 la fiecare şapte minute. Acuzații despre numărul real de decese

Ultima actualizare: 03-08-2020 16:34
coronavirus
StirilePROTV

O persoană moare de COVID-19 la fiecare şapte minute în Iran, a anunţat luni televiziunea de stat, după ce Ministerul Sănătăţii a raportat 215 noi decese cauzate de noul coronavirus.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii, Sima Sadat Lari, a fost citat de postul public de televiziune după ce a anunţat că în urma celor 215 decese raportate în ultimele 24 de ore bilanţul total al morţilor de COVID-19 a urcat la 17.405 în Iran, iar numărul cazurilor confirmate a crescut cu 2.598 şi a ajuns la 312.035.

Televiziunea de stat a prezentat imagini cu mai mulţi iranieni pe o stradă aglomerată din Teheran, care se plimbau fără să poarte măşti sanitare şi fără să respecte regulile de distanţare socială.

Anumiţi experţi au exprimat îndoieli legate de acurateţea bilanţurilor oficiale prezentate de Iran. Un raport realizat de centrul de cercetare al Parlamentului Iranului sugera în luna aprilie că bilanţurile de COVID-19 ar putea fi aproape duble în raport cu cele anunţate de Ministerul Sănătăţii.

Raportul afirmă că cifrele oficiale prezentate de Iran s-au bazat doar pe numărul deceselor din spitale şi au inclus doar persoanele care erau deja testate pozitiv cu noul coronavirus.

BBC: Cifrele reale sunt mult mai mari

 

BBC a raportat luni că, bazându-se pe date furnizate de o sursă anonimă, numărul deceselor din Iran ar putea fi de trei ori mai mare decât cel raportat de oficialităţile de la Teheran. Autorităţile sanitare iraniene au dezminţit însă informaţia şi afirmă că nu a existat nicio operaţiune de manipulare a datelor reale.

După ce numărul de decese cauzate de COVID-19 a crescut după relaxarea restricţiilor la jumătatea lunii aprilie, autorităţile iraniene au anunţat că măsurile concepute pentru a limita răspândirea noului coronavirus vor fi reinstaurate dacă reglementările sanitare nu vor fi respectate. Începând din iulie, purtarea măştii în spaţiile publice şi în spaţiile acoperite a devenit obligatorie.

Grupul naţional de lucru pentru combaterea coronavirusului în Iran va anunţa luni dacă examenele de admitere în universităţi, la care ar trebui să participe peste 1 milion de tineri, vor avea loc în luna august. Mulţi iranieni au cerut pe reţelele de socializare ca aceste examene să fie amânate.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO