Tara in care divorturile si avorturile sunt ilegale a ales pentru prima data un transsexual in Congres."Sunt foarte fericita"

Ultima actualizare: 17-05-2016 07:01
filipineza

Geraldine Roman, prima transsexuala aleasa in Congresul filipinez, foarte catolic, a vorbit despre ceea ce ea a numit o victorie privind ''intoleranta'', ''ura'' si ''discriminarea'', relateaza AFP.

Victoria in alegerile legislative de luni din Filipine este un motiv de speranta pentru miscarea LGBT (lesbian, gay, bisexual, transgender) intr-o tara in care catolicii reprezinta 80% si unde influenta Bisericii ramane preponderenta.

Divorturile, avorturile si mariajele homosexuale sunt ilegale in Filipine, unde nici un homosexual declarat nu ocupa vreun post politic de prim rang.

''Politica intolerantei, a urii si a discriminarii n-a fost cea mai puternica. Cea care a triumfat a fost politica iubirii, tolerantei si a respectului'', a declarat pentru AFP Geraldine Roman (49 de ani), dupa ce a fost aleasa in Camera Reprezentantilor in provincia sa, Bataan, in nord-vestul Manilei.

De religie catolica, Geraldine Roman a marturisit ca asteapta cu nerabdare sa-si preia mandatul pentru a le raspunde tuturor detractorilor sai care o acuza ca nu are nici un subiect in cap. ''Sunt foarte, foarte fericita. Sunt entuziasmata la ideea de a lucra. Realizez ca sarcina va fi grea din cauza stereotipurilor asociate cu LGBT'', a mai spus Geraldine.

Ea ii succede mamei sale, Herminia Roman, care nu mai putea sa se prezinte in alegeri dupa trei mandate. Cum se intampla des in Filipine, Geraldine Roman provine din randurile unei mari familii politice care este puternic ancorata in plan local.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO