Doi călugări italieni merg de la Londra până în Dublin, pe jos. Ţin post negru și beau numai apă

Ultima actualizare: 25-08-2020 16:55
fratele biagio si fratele david
Facebook

Doi călugări italieni merg pe jos într-un pelerinaj, din Londra până în Irlanda. Fratele Biagio și fratele David au ajuns acum în Țara Galilor, propovăduind un mesaj de pace în contextul amenințării pandemiei coronavirusului.

Mergând în „pelerinajul păcii” cei doi călugări italieni se deplasează numai pe jos și refuză ofertele de a fi luați cu mașina la ocazie. Nu au niciun ban asupra lor, sunt în post negru și beau numai apă pe parcursul zilei, relatează BBC.

Fratele Biagio și Fratele David contează pe ospitalitatea străinilor în drumul lor, pentru a-și găsi un acoperiș asupra capului, pe timpul nopții. Cei doi călugări italieni sunt îmbrăcați în sutane specifice pustnicilor și se roagă pe tot parcursul călătoriei lor pentru pace și binele colectiv.

Cei doi călugări italieni au plecat din Londra acum trei săptămâni, și au ajuns în prezent în Anglesey, urmând ca de pe țărmul de vest al Oceanului Atlantic să ia vaporul până în Dublin, singurul mijloc de transport la care sunt nevoiți să apeleze în această situație. Călugării speră să se îmbarce vineri.

Frații Biagio și David spun că se află într-o continuă misiune, în ultimii cinci ani, având ca sarcină să parcurgă cât mai multe țări europene, să vorbească cu lumea și să răspândească „un mesaj de speranță”.

„Suntem într-un pelerinaj. Încercăm să vorbim cu cât mai mulți oameni și să le spunem că există speranță, că este posibil să avem o lume mai bună. Acea speranță vine de la Dumnezeu. Le spunem oamenilor să răspundă răului cu binele, pentru ca toată umanitatea să conviețuiască în pace” spune fratele Biagio.

 

S-au găsit din întâmplare

Fratele Biagio a pornit din Italia în urmă cu cinci ani și a ajuns la Londra la sfârșitul anului trecut, dar pandemia de coronavirus l-a ținut în loc, până acum.

El este cunoscut în Italia pentru implicarea sa în comunitate, înființând un centru în Palermo, Sicilia, pentru a ajuta persoanele fără adăpost și persoanele dependente de droguri și alcool.

În pelerinajul său a ajuns prin Leicester și Liverpool, și intenționa să treacă în Irlanda, dar nu s-a putut îmbarca. Aici a dat de fratele David.

„Ne-am găsit unul pe altul plimbându-ne prin Țara Galilor, întâmplător. Oamenii de aici sunt foarte spirituali și foarte ospitalieri. Se simte ca și cum Dumnezeu vrea ca noi să-i vizităm și ne-a făcut să ne simțim bine-primiți" a povestit fratele Biagio.

Fratele Biagio și-a propovăduit mesajul său până în forurile europene. Pe 16 septembrie 2019, misionarul Biagio Conte s-a întâlnit cu președintele Parlamentului European, David Sassoli.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO