Tara care ameninta cu razboiul isi va lansa propriul internet si va renunta la www

Ultima actualizare: 28-10-2012 23:53
Iranianca

Este o tara cunoscuta pentru viziunile sale ne-liberale si pentru faptul ca ii place sa-si tine locuitorii cat mai putin informati si mai ales "intoxicati" de "agentiile vestice".

Iranul nu surprinde niciodata cand ia cate o decizie radicala, pentru ca intr-un fel sau altul lumea se asteapta la asa ceva din partea acestei tari. 

Asa ca in curand s-ar putea retrage de pe internetul clasic, la care avem cu totii acces si pe care citim aceste informatii in acest moment, ca sa-si acceseze propria retea nationala. 

The Guardian scrie ca in Iran se fac teste de proba a internetului national. Reteaua, care va inlocui serviciile existente acum prin www (world wide web), a fost creata de Ministerul Iranian al Informatiilor, Comunicatiilor si Tehnologiei, potrivit unor surse.

Si daca asta nu e de ajuns de "conservator", recent iranienii au fost amenintati sa nu mai calce in localurile internet-cafe. Potrivit unor oficiali citati de presa engleza, "proprietarii cafenelelor cu internet sunt obligati sa noteze numele si prenumele fiecarui client, precum si numele tatalui sau, CNP-ul telefonul si codul postal."

In plus, trebuie sa existe informatii detaliate despre orele intre care a folosit internetul, de la ce adresa IP, precum si paginile vizitate pe durata sederii. Toate acestea se stocheaza intr-un registru pentru cel putin 6 luni.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO