Hitler a fost la un pas de moarte cand avea 4 ani. Intamplarea care ar fi putut schimba soarta lumii

Dată publicare: 05-01-2012 18:30
Dată actualizare: 29-10-2012 13:57


Adolf Hitler

Adolf Hitler, barbatul care avea sa devina liderul Partidului Nazist German, a fost foarte aproape sa-si piarda viata in copilarie. Pe cand avea doar 4 ani, Hitler a cazut, in timp ce se juca, intr-un rau inghetat din Passau. A fost insa salvat.

Max Tremmel, un preot care avea sa devina unul dintre cei mai mari cantareti la orga din Europa, a dezvaluit ca predecesorul sau, Johann Kuehberger, i-a salvat viata baietelului ingrozit. Barbatul a povestit, cu putin timp inainte sa moara, cum parintele Kuehberger l-a vazut pe copil cum se zbatea in apele raului Inn si a sarit sa-l salveze.

Povestea nu a fost niciodata verificata de Hitler in timpul vietii. Dar acum, un decupaj dintr-un ziar tiparit in 1894 a fost gasit in Passau. In articol este descris cum un baiat a cazut prin gheata subtire a raului in luna ianuarie a acelui an, iar "un tovaras" - publicatia avea o orientare politica de stanga - a intrat in apa rece si l-a salvat pe cel care avea sa devina unul dintre cei mai mari monstri ai omenirii.

Episodul respectiv apare si intr-o carte nemteasca intitulata "Afara din Passau - Parasind un oras pe care Hitler il numea acasa", scrisa de Anna Elisabeth Rosmus.

Pe cand era tanar, iar apoi mai tarziu, cand se afla printre generalii sai, Adolf Hitler obisnuia sa povesteasca despre cum se juca de-a cowboy-ii si indienii pe gheata raului Inn, dar nu a mentionat niciodata ca era sa moara inecat.

"In Passau, insa, toat lumea stia povestea. Alte lucruri care se spuneau despre el sunt ca nu a invatat niciodata sa inoate si ca avea nevoie de ochelari", a mai dezvaluit Anna Elisabeth Rosmus.

Numele copilului nu este precizat in articolul din ziar, insa istoricii tind sa dea crezare spuselor lui Tremmel. Este foarte posibil ca Hitler sa fi sters incidentul din biografia sa - sa fi fost salvat de un tanar, care avea sa devina preot al unei religii pe care el a ajuns sa o urasca, nu ar fi fost in concordanta cu mitul de a-i fi destinat sa salveze Germania pe care a construit-o in jurul sau.

Sursa: Pro TV

Tags: adolf hitler,


VIDEO PROTVPLUS.RO